Розгромна перемога аутсайдера вінницькою «Нивою»: «покер» вивів Загорулька у кращі бомбардири Другої ліги

Новини Вінниці / Розгромна перемога аутсайдера вінницькою «Нивою»: «покер» вивів Загорулька у кращі бомбардири Другої ліги

В Одесі миколаївський «Васт» 8 вересня приймав вінницьку «Ниву». У стартовий склад гостей повернувся після відбуття дискваліфікації граючий президент «Ниви» Артур Загорулько. Повернення на поле від відмітив чотирма забитими голами.

Розпочав відлік він в дебюті матчу. Власенко почав із глибини поля атаку, знайшов на правому фланзі Меженського, подачу якого замкнув якраз Артур. Забив м’яча Загорулько «з воротарем» ‒ влучив у Горбатюка, потім заштовхав на добиванні. Це 0:1.

Як повідомляє клубна пресслужба, «Нива» володіла перевагою, створювала моменти, тож закономірно закріпила свою перевагу вже невдовзі. Взагалі на ударній позиції з правого краю опинився Швець, але його удар парирував воротар. Із центру набігав Страшкевич, який і зіграв на добиванні – 0:2.

А ще через хвилин десять відбувся й третій гол. На подачу з лівого флангу відгукувався Швець, але замість удару з дальньої штанги скинув головою у центр. Все той же Загорулько ногою в дотик завершив цю атаку – 0:3.

Ще до перерви вінничани змогли закріпити свою перевагу. Після розіграшу кутового захисник Штирбу не зміг перервати подачу з лівого флангу, а на приглушений м’яч встиг Загорулько, який і забив його з розвороту в сітку – 0:4. Це був п’ятий гол Артура в чемпіонаті, він зрівнюється з трійкою лідерів – найвлучніших бомбардирів Другої ліги.

Відразу після перерви «Васт» здивував гостей «голом престижу». Після пасу воротаря пішов через лівий фланг Вітенко й вирізав подачу на дальню стійку, де Крамаренко головою пробив у дальній кут – 1:4. Рогульський не зміг Олегу завадити пробити, а воротар навіть не ворухнувся. Звісно, переломити хід зустрічі «Васту» було б важко. Так що «Нива» контролювала хід гри і в кінцівці поставила ефектну крапку.

Кобцов на своїй половині поля пішов у підкат і сам же дав пас на хід Загорульку, Артур вирвався на воротаря та реалізував свій шанс ударом з правої ноги – 1:5. Він став четвертим в історії вінницької «Ниви» автором «покера» та першим після Козьбана, кому вдалося забити чотири м’ячі за гру.

Результативність в Одесі дозволила Загорульку одноосібно очолив список найвлучніших бомбардирів Другої ліги.

Після шести зіграних матчів «Нива» вирівняла турнірні показники. В активі команди по дві перемоги, нічиї та поразки, а також нульова різниця забитих та пропущених м’ячів. Як підсумок 6-е місце у таблиці.

До речі, вже чітко зрозуміло, хто є лідерами Другої ліги. Це столична ЮКСА, «Дружба» та «Чайка» з Київщини, а також «Звягель» з Житомирщини. Саме між ними і передбачається подальша боротьба за дві путівки у 1 лігу.

Макс Мельник

11 вересня, 2023