Розбивали вікна та викрадали гроші: на Вінниччині затримали злочинний дует

Новини Вінниці / Розбивали вікна та викрадали гроші: на Вінниччині затримали злочинний дует

За участю спецпризначенців КОРДу вінницькі оперативники 26 грудня затримали групу зловмисників, які підозрюються у серії злочинів на території регіону. Двоє чоловіків напрацювали схему крадіжок з проникненням у приміщення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисники проникали до торгівельних закладів та викрадали звідти готівку. 

На місці події завдяки записам з камер спостереження поліцейські встановили, що один із чоловіків пошкоджує металеву решітку, розбиває вікно магазину та проникає до приміщення, звідки викрадає близько 34 тисячі гривень, алкогольні напої та тютюнові вироби. У цей час його співучасник спостерігав за обстановкою на вулиці. 

Завдяки оперативним заходам поліцейські встановили особи зловмисників. Ними виявились раніше судимий за аналогічні злочини 33-річний мешканець смт Стрижавка та його 28-річний спільник. 

Затримали двох фігурантів оперативники управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області спільно колегами відділу поліції № 3 Вінницького райуправління за силової підтримки спецпідрозділу КОРД. 

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що дует зловмисників причетний до вчинення аналогічних злочинів у Хмільницькому та Вінницькому районах. Загальна сума збитків становить понад 100 000 гривень. 

Слідчі встановили причетність зловмисників до 3 епізодів крадіжок із магазинів. Правоохоронці перевіряють причетність фігурантів до вчинення інших злочинів.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили частину речових доказів. Під час слідчого експерименту 33-річний зловмисник вказав на місця, де вони заховали інструменти вчинення злочинів. 

Наразі слідством йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За вчинене чоловікові загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Правова кваліфікація діям 28-річного співучасника буде надана після проведення слідчих дій.

Макс Мельник

27 грудня, 2023