Розбійник напав на літню вінничанку, зірвав золоті прикраси й забрав гроші

Новини Вінниці / Розбійник напав на літню вінничанку, зірвав золоті прикраси й забрав гроші

Наприкінці квітня у Лівобережному районі Вінниці був скоєний зухвалий злочин: невідомий через незачинені двері потрапив в оселю 81-річної жінки, кілька разів вдарив її, вимагаючи, щоб та віддала гроші й золоті прикраси. Аби той припинив насилля, беззахисна вінничанка відразу віддала заощадження – 2 тис. грн.

Наприкінці квітня у Лівобережному районі Вінниці був скоєний зухвалий злочин: невідомий через незачинені двері потрапив в оселю 81-річної жінки, кілька разів вдарив її, вимагаючи, щоб та віддала гроші й золоті прикраси. Аби той припинив насилля, беззахисна вінничанка відразу віддала заощадження – 2 тис. грн. Зірвавши з неї золоті сережки й ланцюжок, покидьок втік. Перед тим, як вийти з під'їзду на вулицю, він перевдягнувся – щоб його не впізнали.

Це відбулося 27 квітня. За кілька днів оперативники затримали підозрюваного на Вишеньці – в оселі, яку він знімав. Ним був 31-річний раніше судимий вінничанин. Золоті прикраси він здав у ломбард, а от телефон потерпілої у нього знайшли.

До речі, особу підозрюваного копи встановили швидко. У цьому допомогли записи з відеокамер, що нині встановлені на багатьох вінницьких вулицях. Й «перевдягання» його не врятувало.

Кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


 

Юрій Ярмощук

2 травня, 2018