Ремонт у Центральному парку Вінниці: реконструюють скейт-парк і створюють зливову каналізацію

Новини Вінниці / Ремонт у Центральному парку Вінниці: реконструюють скейт-парк і створюють зливову каналізацію

У Центральному парку імені Леонтовича у Вінниці розпочались поточні ремонтні роботи. Демонтують пішохідні доріжки, щоб вистелити чотири тисячі квадратних метрів нового асфальту, ремонтують скейт-парк, на який давно скаржились…

На рівні держави доволі відверто кажуть про «багаті» місцеві бюджети та не приховують бажання урізати їхнє наповнення. Паралельно розпочалась хвиля критики початку ремонтних робіт по різних містах, зокрема Вінниці. Мовляв, краще виділяти кошти на ЗСУ. Натомість, Мінкульт не економить на різні проєкти Олени Кравець і Юрія Горбунова. Приміром, розголосу набрав тендер на 33 млн грн для зйомок стрічки «СМТ Інгулець», який дістався фірмі Горбунова. За ці бюджетні кошти мають знімати серіал про агромагната О.Поровознюка. Звісно, він буде затребуваний, як безліч інших схожих проєктів лоряльних до влади артистів.

Однак, влада критикує місцеві громади через витрачання коштів… Вінниці дістанеться через парк.

Окрім нових доріжок тут мають замінити лавки та урни, облаштувати нові тротуари, замінити бордюри та зробити зливові каналізації, аби вода під час дощу стікала в зелені зони. Оновити мають алею від вул. Хлібної до Літнього театру.

Директор міського департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Семенюк розповів Суспільному, що вартість реконструкції пішохідної зони у парку з вулиці Хлібної – близько 4 млн гривень.

За словами директора КП «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» Олександра Мельника, також планується відновити алею видатних вінничан.

Щодо скейт-парку, то містяни декілька разів через петиції звертались до міськради з приводу реконструкції. Наразі вже встановили одну капітально відремонтовану велику рампу (спеціальна конструкція), яка складається з 4 окремих частин. Ще одна – в роботі. Її планують встановити до кінця липня.

«Роботи розпочались спершу на рампах. Ми планували модернізувати лише фанеру. Проте, коли розібрали конструкцію, виявилось, що заміни потребують чи не всі елементи», - каже Олександр Мельник.

Він звапевняє, що під час ремонту використовують якісні матеріали, які забезпечують оптимальну стабільність. Конструкції будуть надійними та безпечними для тренувань.

У планах – замінити ще один елемент, який розташований посередині майданчика. Його планують відновити спільно з соціально-відповідальним бізнесом. За спонсорські кошти.

Макс Мельник

20 липня, 2023