Рейд по садочкам Вінниці: які порушення знайшли фахівці Держпродспоживслужби у дошкільних закладах

Новини Вінниці / Рейд по садочкам Вінниці: які порушення знайшли фахівці Держпродспоживслужби у дошкільних закладах

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області почало проводити планові перевірки дошкільних навчальних закладів м. Вінниця. Під час своєрідних рейдів звертають увагу на предмет дотримання вимог чинного законодавства у сфері обігу харчових продуктів та санітарно-епідемічного благополуччя.

Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області почало проводити планові перевірки дошкільних навчальних закладів м. Вінниця. Під час своєрідних рейдів звертають увагу на предмет дотримання вимог чинного законодавства у сфері обігу харчових продуктів та санітарно-епідемічного благополуччя.

Наразі фахівці управління перевірили 13 садочків обласного центру і в кожному знайшли порушення.

«Основні недоліки стосуються санітарно-технічного стану приміщень пралень, харчоблоків, групових осередків; проведення дезінфекційних заходів, ведення медичної документації, оформлення технологічних карток приготування їжі. З метою створення комфортних і безпечних для здоров’я дітей умов перебування, організації харчування, побутового та медичного обслуговування на адреси керівників підготовлено і направлено 13 приписів щодо усунення порушення вимог санітарного законодавства та 9 - про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти», - зазначили у ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.