Раніше судимий мешканець Вінниччини зберігав у будинку понад тонну сурогатного алкоголю

Новини Вінниці / Раніше судимий мешканець Вінниччини зберігав у будинку понад тонну сурогатного алкоголю

Схоже, що раніше судимий за зберігання наркотиків 47-річний спритник, що мешкає у Могилів-Подільському, вирішив «перекваліфікуватися».

Схоже, що раніше судимий за зберігання наркотиків 47-річний спритник, що мешкає у Могилів-Подільському, вирішив «перекваліфікуватися». Замість «кайфу» у себе вдома він зберігав понад тонну сурогатного алкоголю. Під час обшуку оперативники знайшли у його будинку понад 100 літрів спирту,  майже 800 літрів підробленого коньяку та 30 упаковок горілки відомих торгових марок. А ще – необхідне «устаткування» для виготовлення алкогольного фальсифікату.

«Коньяк» зберігався у пластикових пляшках, спирт – у діжці, горілка була розлита у спеціальні пакети. Виявили у нього й барвники, якими зафарбовувалися сурогатні напої.
Цей «підпільник» не пояснив оперативникам звідки й для чого у нього стільки сурогату. Утім, не важко здогадатися, що на виробництві й продажі фальсифікату він, імовірно, зі спільниками заробляв гроші.

За незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


 

Юрій Ярмощук

22 квітня, 2018