Прихильники Зеленського на Вінниччині відкрито демонструють, за кого голосували

Новини Вінниці / Прихильники Зеленського на Вінниччині відкрито демонструють, за кого голосували

Після того, як кандидат на пост президента Володимир Зеленський свідомо пішов на порушення закону та продемонстрував, за кого віддав голос, його прикладом скористувалися прихильники. Деякі вінничани почали публікувати у соцмережах фото своїх бюлетенів з кабінок для голосування.

Після того, як кандидат на пост президента Володимир Зеленський свідомо пішов на порушення закону та продемонстрував, за кого віддав голос, його прикладом скористалися прихильники. Деякі вінничани почали публікувати у соцмережах фото своїх бюлетенів з кабінок для голосування.

Нагадаємо, українським законодавством передбачена таємниця голосування. Її розголошення є порушенням. Втім першим показав приклад чхання на закон кандидат від РПЛ Олег Ляшко, який 31 березня, під час першого туру президентських виборів, показав свій «заповнений» бюлетень на камери.

А 21 квітня аналогічним чином поступив Володимир Зеленський. Проте це не перше порушення українського законодавства кандидатом, який у передвиборчій кампанії наголошував на тому, що буде дотримуватися закону. Так 19 квітня він проігнорував дебати в ефірі «Суспільного» - саме там вони мали проводитися за законом.

Челендж кандидата підтримали деякі його прихильники. Facebook ширяться світлини з бюлетенями вінничан, які віддали голос за Зеленського.  

Макс Мельник

21 квітня, 2019