Проти вбивств: у Вінниці пройшла акція на захист бездомних тварин

Новини Вінниці / Проти вбивств: у Вінниці пройшла акція на захист бездомних тварин

Понад 50 вінничан зібралися на площі Європейській 21 липня, щоб виказати своє негативне ставлення до фактів знищення бездомних тварин. Акція тривала більше години. Таким чином містяни виказали підтримку захисникам тварин Миколаїва.

Понад 50 вінничан зібралися на площі Європейській 21 липня, щоб виказати своє негативне ставлення до фактів знищення бездомних тварин. Акція тривала більше години. Таким чином містяни виказали підтримку захисникам тварин Миколаїва. 

«Загостренню» відносин між зоозахисниками та комунальниками у Миколаїві передувала низка інцидентів. Майже усі українські ЗМІ писали про те, що на початку травня зграя бездомних собак загризла родину альпак, які мешкали у місцевому зоопарку. Загинуло чотири південноамериканські тварини, зокрема вагітна самка. Кровава розправа тривала кілька годин, але охоронці закладу дізналися про це лише зранку. Камери спостереження чітко вказали на винуватців.

Кілька днів тому працівники миколаївського КП «Центр захисту тварин» приспали понад 100 чотирилапих «безхатченків» нібито через те, що собаки були хворими чи агресивними, а 18 липня місцеві зоозахисники влаштували акцію біля території підприємства. У сутичках декілька людей отримали травми.

Саме після цього було об’явлено про загальноукраїнську акцію щодо захисту тварин. У Вінниці вона зібрала людей різного віку – від підлітків до пенсіонерів. Більше десятка учасників тримали у руках плакати з вимогами змін до законодавства щодо жорстокого поводження та посилення відповідальності за знущання над тваринами.

Деякі навпаки зверталися до морального боку, нагадуючи, що вбиваючи пса, людина відбирає життя. Також вінничани взяли на акцію своїх домашніх улюбленців, які стали окрасою заходу та «моделями» для журналістів, які влаштовували тваринам фотосесію.

До речі, неподалік перебували саме «безхатченки», яких часто можна побачити на площі. Вони влаштувалися біля тих, хто відпочивав на лавках та смакував вуличну їжу.  

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці люди рятували собаку, яку 18 липня на вул. Антонова знайшли з майже знятою шкурою. Після того, як стало відомо про її смерть, вінничани пропонують гроші детективу, який зловить догхантера, що знущався над собакою.

Макс Мельник

21 липня, 2018