Прокуратура Вінницької області допомогла повернути державі 490 тис. грн збитків

Новини Вінниці / Прокуратура Вінницької області допомогла повернути державі 490 тис. грн збитків

Прокуратурою Вінницької області було виявлено факт не законного використання земельної ділянки площею в 3га

Прокуратурою Вінницької області було виявлено факт не законного використання земельної ділянки площею в 3га

Як повідомили в прес-службі прокуратури Вінницької області, у м. Липовець одне із сільськогосподарських підприємств використовує земельна ділянка площею понад 3 га з розташованими на ній нежитловими будівлями та будівлею їдальні, які належать підприємству. Однак, документів, які посвідчують право власності чи право користування землею, у власника не має, та плату за використання ділянки у повному обсязі він не сплачував.

Тому, відповідно до Порядку визначення та відшкодування збитків власникам земель та землекористувачам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, сільськогосподарському підприємству було штраф у розмірі неодержаних Липовецькою міською радою доходів (плати за землю) за 2014-2017 роки, що склали 490 тис. гривень. 

Оскільки вказані збитки підприємством добровільно сплачені не були, прокуратурою Вінницької області в інтересах держави в особі Липовецької міської ради подано позов про стягнення їх  в судовому порядку .

Рішенням господарського суду Вінницької області від 05.03.2018, яке залишено в силі постановою Рівненського апеляційного адміністративного суду від 07.05.2018 та постановою Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, позов прокуратури Вінницької області задоволено повністю, з підприємства стягнуто на користь Липовецької міської ради 490 тис. гривень.

Вказане судове рішення реально виконано.