Проект вінничан переміг на конкурсі стартапів, що проходив у Єревані

Новини Вінниці / Проект вінничан переміг на конкурсі стартапів, що проходив у Єревані

Представники Вінницького національного аграрного університету знову здобули відзнаку на міжнародній арені. Три їхні інноваційні винаходи увійшли у другий тур молодіжного конкурсу «STARTUP-ПРОЕКТ», що проходив у Єревані.

Представники Вінницького національного аграрного університету знову здобули відзнаку на міжнародній арені. Три їхні інноваційні винаходи увійшли у другий тур молодіжного конкурсу «STARTUP-ПРОЕКТ», що проходив у Єревані. 

Йдеться про проект Vegetech, який стосується вирощування помідорів, отримання якісної розсади цих та інших овочів в умовах захищеного ґрунту. 

Другий представлений проект називається «Автоматизована гідроферма з можливістю віддаленого керування». Ця новація дозволить пришвидшити ріст рослин та збільшити врожайність на 50-60%.

Третій проект VibroMill. Як відомо, нещодавно цей винахід вже здобув перемогу на конкурсі стартапів у Данії.

«У другому етапі конкурсу 18 проектів розділили на 2 групи, які оцінювали різні групи експертів та жюрі. Два стартапи ВНАУ - Vibro Mill та GET-ECO потрапили до першої групи, а стартап VegeTech - до другої. З кожної групи обрали по 2 стартапи, які ввійшли у четвірку фіналістів. Зі стартапів ВНАУ у четвірку був відібраний GET-ECO. Четверо фіналістів повторно відповідали на питання об’єднаного журі. У результаті напруженої боротьби команда проекту «Автоматизована гідропонна установка з можливістю віддаленого керування» (GET-ECO) впевнено здобула «бронзу» і везе до України чергове визнання вітчизняних інноваційних розробок», – повідомляється на сайті Вінницької ОДА.

У першому турі конкурсу брали участь 87 робіт, які представили молоді науковці з різних країн. У другий тур потрапили лише 18 команд зі своїми проектами. Три з них – з ВНАУ.


 

Юрій Ярмощук

14 листопада, 2018