Продовження овечої історії. З Тульчина дніпропетровських тварин знову забрали до Одеси

Новини Вінниці / Продовження овечої історії. З Тульчина дніпропетровських тварин знову забрали до Одеси

Сьогодні, 11 листопада, 225 овечок, яким вдалося вижили після ув'язнення і тортур у фурі в порту Чорноморська, з Тульчина доставлено до Одеської області. Тварини зимуватимуть на території господарства, де раніше планували облаштувати екоферму повідомили волонтери Animal-SOS-Odessa на сторінці у Facebook. Дорогу з Вінниччини оплатив меценат. Від учора вівці уже не товар, процедуру ромитнення завершено.

Сьогодні, 11 листопада, 225 овечок, яким вдалося вижили після ув'язнення і тортур у фурі в порту Чорноморська, з Тульчина доставлено до Одеської області. Тварини зимуватимуть на території господарства, де раніше планували облаштувати екоферму, повідомили волонтери Animal-SOS-Odessa на сторінці у Facebook.

Дорогу з Вінниччини оплатив меценат. Від учора вівці уже не товар, процедуру розмитнення завершено.

«За вимогами Держпродспоживслужби уся отара буде поселена в одну карантинну зону на 21 день. До овечок можна буде заходити лише ветеринарам та персоналу. Після закінчення карантину вівців можна буде передати у реабілітаційні центри та притулки, які зголосилися їх прийняти», - йдеться у повідомлені.

Київська волонтерка Юля, яка доглядала вівців в Тульчині, роповіла NaПарижі, що частину тварин планували забрати у притулок біля столиці. Більше того, вчора навіть пригнали фуру для цього, однак профільні служби не дозволили поділити отару.

«Планували вівців розділити на дві групи: хворих, скалічених та кітних відправити у притулок, що находиться під Києвом, який готовий надати ветеринарну допомогу всім потерпілим овечкам. А здорових відправити в Одеську область на еко-ферму. Однак нам не дозволили розділяти отару», - розповіла волонтерка.

Нагадаємо, що 300 племінних овець вивезли поромом до Туреччини, однак замовник до порту не прибув. Скоріш за все, каже власниця тварин, через економічну скруту. Живий вантаж повернувся в Україну. Але працівники підрозділу Державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті не давали дозволу на пропуск овець, мотивуючи тим, що в Туреччині вони могли заразитися небезпечними хворобами. Фура застрягла в районі поромної переправи з 12 жовтня на тривалий час. Згодом завдяки зусиллям волонтерів змучених овечок доставили на Вінниччину. Більше півсотні тварин не пережили знущань.

Саша Григоровська

11 листопада, 2018