Премією Global Teacher Prize Ukraine нагородили двох вчителів Вінниччини

Новини Вінниці / Премією Global Teacher Prize Ukraine нагородили двох вчителів Вінниччини

Двоє вчителів інформатики з Вінниччини потрапили до десятки фіналістів  престижного освітянського конкурсу Global Teacher Prize Ukraine - щорічній національній премії, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні, та заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Цьогоріча премія для переможця складає 250 000 гривен, поїздку в Дубай на Global Education & Skills Forum в березні 2020 року, і цінні призи.

Двоє вчителів інформатики з Вінниччини потрапили до десятки фіналістів престижного освітянського конкурсу Global Teacher Prize Ukraine - щорічній національній премії, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні, та заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. Цьогоріча премія для переможця складає 250 000 гривен, поїздку в Дубай на Global Education & Skills Forum в березні 2020 року, і цінні призи.

Як повідомили у Вінницькій ОДА, до фіналу потрапили Сергій Петрович учитель технології та інформатики загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів № 16 м.Вінниці (також працює у Вінницькому коледжі НУХТ) та Олег Слушний, який також є викладачем інформатики.

З анкети-презентації Сергія Петровича стало відомо, що він протягом 10 років, не дивлячись на порушення слуху, продовжував працювати вчителем. Чоловік не втрачав ні хвилини свого часу та написав і захистив дисертацію, виграв багато грантів для коледжу.

Залучившись підтримкою колеги він придумав й реалізував «СМАРТ-кабінет фізики» у коледжі. Ідея полягає в тому, аби вмонтувати різні датчики в стіни кабінету, а їхні показники студенти можуть використовувати під час виконання лабораторних робіт із фізики.

Що стосується Олега Слушного, відомо те, що він працює в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20 м. Вінниці. Викладач є керівником Школи комп’ютерної грамотності вчителів, проводить майстер-класи та тренінгові заняття для вчителів із тем «Змішане навчання», «Освітня мнемотехніка», «Сучасні тенденції в роботі класного керівника\вихователя», «Освітні технології в арсеналі сучасного вчителя» «Комп’ютерно орієнтоване середовище навчання». Він став тренером центру «СУТО» — Сертифіковані українські технології освіти. Бере участь у Міжнародному фестивалі освітніх технологій «ПЕРСПЕКТИВА» та Міжнародному пілотному проєкті «Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства».

Відомо, що переможців національної премії оголосять 5 жовтня.

Ірина Заіковата

2 вересня, 2019