"Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Вінниці

Новини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Вінниці

Сьогодні, 13 січня, у Вінниці в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася молитва з нагоди отримання Православною Церквою України автокефалії. Присутніми на літургії були глава країни Петро Порошенко, та вінничанин, прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Сьогодні, 13 січня, у Вінниці в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулася молитва з нагоди отримання Православною Церквою України автокефалії. Присутніми на літургії були глава країни Петро Порошенко, та вінничанин прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

З храму після молебню керівник Помісної церкви України митрополит Епіфаній, духовенство та керівництво країни пішли на площу Тараса Шевченка, де на них чекали сотні вінничан, які спостерігали службу в онлайн-режимі на встановлених екранах.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, вітаючи вірян, зазначив, що у нього немає сумніву, що ПЦУ буде в подальшому розвиватися.

«Я переконаний, що далі Православна церква буде розвиватися і зростати: через діалог, любов і віру. Ми маємо величезне майбутнє і беззаперечно маємо подякувати Блаженішому Епіфанію. Дійсно, коли приходить час приймати рішення, його приймають справжні лідери. У кожного був свій власний вибір і у владик. Можна було пересидіти в стороні, або приймати рішення, і хочу подякувати владиці Симеону. Я знав завжди, що він є справжнім українцем, і він це довів.  І всім владикам, які приймали рішення про об'єднання - слава. Це ті люди, які були у витоках величезної справи - нашої духовної міцності, нашої незалежності…

Я переконаний, що шлях, який веде до успіху, нам відомий. І ми знаємо, як зробити Україну незалежною, сильною і заможно. А заможною вона буде тільки тоді, коли кожен із вас, кожен українець буде відчувати себе достойно і якісно. Оце наша головна мета», - зазначив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом із митрополитом Олександром (Драбинко) взяв участь в Об’єднавчому Соборі, тоді ще як представники від УПЦ МП.

Новини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у ВінниціНовини Вінниці / "Православна церква буде розвиватися і зростати, через діалог, любов і віру", - прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Вінниці