Працівник мерії Вінниці у якості хабара отримав опалювальну техніку, що коштує десятки тисяч гривень

Новини Вінниці / Працівник мерії Вінниці у якості хабара отримав опалювальну техніку, що коштує десятки тисяч гривень

Вартість цієї техніки складає 37 тис. грн. Отримав же її працівник одного з департаментів Вінницької міської ради. Натомість цей чиновник мав «посприяти» фірмі, яка ремонтувала один з вінницьких дитсадків. Зробити так, щоб були підписані акти будівельно-монтажних робіт. Як відомо, після того ця будівельна структура отримала б кошти з міського бюджету згідно укладеної з мерією угоди.

Вартість цієї техніки складає 37 тис. грн. Отримав же її працівник одного з департаментів Вінницької міської ради. Натомість цей чиновник мав «посприяти» фірмі, яка ремонтувала один з вінницьких дитсадків. Зробити так, щоб були підписані акти будівельно-монтажних робіт. Як відомо, після того ця будівельна структура отримала б кошти з міського бюджету згідно укладеної з мерією угоди. Про це повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області.

Цьому чиновнику вже повідомлено про підозру. Інкримінують йому ч. 1 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

До речі, у прокуратурі також зазначають, що підозрюваного упіймали за сприяння Вінницької мерії. 

Йому загрожує чималий штраф чи від 2 до 4 років ув'язнення. Зрозуміло, що в мерії він більше не працюватиме.

Юрій Ярмощук

23 травня, 2018