Повернувшись із зони АТО, мешканець Вінниччини відкрив власну справу

Новини Вінниці / Повернувшись із зони АТО, мешканець Вінниччини відкрив власну справу

Продовжуємо розповідати про те, як жителі нашого краю розв'язують проблему працевлаштування. Як відомо, чималою мірою у цьому допомагають особисте прагнення й бажання. Зокрема, наш земляк, що мешкає у Теплицькому районі, Юрій Фармагей, повернувшись у рідний край із зони АТО, де проходив військову службу, вирішив відкрити власну справу. Сидіти вдома, склавши руки, він не звик. Зареєструвавшись у районній філії Вінницького обласного центру зайнятості, спочатку пройшов навчальний курс, певною мірою опанувавши «Основи малого бізнесу». Затим написав бізнес-план.

Продовжуємо розповідати про те, як жителі нашого краю розв'язують проблему працевлаштування. Як відомо, чималою мірою у цьому допомагають особисте прагнення й бажання. 

Зокрема, наш земляк, що мешкає у Теплицькому районі, Юрій Фармагей, повернувшись у рідний край із зони АТО, де проходив військову службу, вирішив відкрити власну справу. Сидіти вдома, склавши руки, він не звик.

Зареєструвавшись у районній філії Вінницького обласного центру зайнятості, спочатку пройшов навчальний курс, певною мірою опанувавши «Основи малого бізнесу». Затим написав бізнес-план. Проаналізувавши ринок послуг й продукції, яка має попит у мешканців сіл й містечок, вирішив виготовляти бетонні кільця для криниць. Опанував технологію, підрахував, скільки потрібно коштів для закупівлі необхідного обладнання й матеріалів, з яких виготовляються кільця. Й остаточно вирішив, що займатиметься цією справою, приносячи користь своїм землякам та отримуючи від цього зиск.

Свій бізнес-план Ю. Фармагей представив комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, що функціонує в районних центрах зайнятості. Не вагаючись, усі, хто входить до її складу, ухвалили рішення щодо надання йому одноразової допомоги по безробіттю, тобто коштів на розвиток власної справи.

Нині цей чоловік успішно реалізовує свій задум, виготовляючи продукцію й розвиваючи започатковану справу. 

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Вінницького обласного центру зайнятості.

Як раніше інформував  NaПарижі, учасник АТО з села Устя Бершадського району започаткував власну справу – взявся вирощувати фрукти й овочі. 
 

Юрій Ярмощук

21 листопада, 2018