Порошенко у Вінниці: "Я буду захищати вибір тих, хто хоче зберегти євхаристійну єдність з московською церквою"

Новини Вінниці / Порошенко у Вінниці: "Я буду захищати вибір тих, хто хоче зберегти євхаристійну єдність з московською церквою"

Сьогодні під час робочої поїздки до Вінницької області президент Петро Порошенко після завершення молебню за отримання томосу про автокефалію та утворення Православної Церкви України, заявив що буде захищати вибір тих, хто хоче зберегти євхаристійну єдність з московською церквою.

Сьогодні під час робочої поїздки до Вінницької області президент Петро Порошенко після завершення молебню за отримання томосу про автокефалію та утворення Православної Церкви України, заявив, що буде захищати вибір тих, хто хоче зберегти євхаристійну єдність з московською церквою.

«Якщо хтось хоче зберегти євхаристійну єдність з московською церквою, то його вибір. Якщо він собі зможе пояснити, чому він ходить в московську церкву, коли Москва вбиває українців, нема проблем. І я, як президент, гарант Конституції, буду захищати їх вибір. Але я і вся наша команда, так саме будемо захищати вибір тих, хто прийняв рішення приєднатися до нової помісної автокефальної Православної Української Церкви», - зазначив Петро Порошенко.

Водночас глава держави наголосив, що двері УПЦ завжди відкриті для всіх. 

Звісно, така заява спричинить хвилю критики з боку тих, хто називає себе патріотами, але П. Порошенко вчиняє саме так, як повинен робити очільник держави.