Порошенко і Епіфаній привезли до Вінниці Томос про автокефалію

Новини Вінниці / Порошенко і Епіфаній привезли до Вінниці Томос про автокефалію

У Вінниці в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбувається подячний молебень з нагоди отримання Православною Церквою України автокефалії.До храму привезли томос про автокефалію.

У Вінниці в Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбувається подячний молебень з нагоди отримання Православною Церквою України автокефалії. До храму привезли томос про автокефалію.

Літургію здійснює предстоятель Православної церкви України, митрополит Київським і всієї України Епіфаній. На Всеукраїнську молитву до Вінниці приїхав і президент України Петро Порошенко, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, народний депутат Олексій Порошенко, присутні на літургії представники обласної та міської влади.

«Я закликаю всіх до нашої церкви, двері якої відкриті для всіх. Ми маємо забути всі попередні образи, перегорнути цю сторінку і почати писати нашу новітню історію єдиної визнаної автокефальної помісної православної церкви. Якщо в основі буде любов, то побачимо, що всі інші помісні церкви визнають нашу церкву», - сказав митрополит Київським і всієї України Епіфаній.

«Мені приємно бути сьогодні в цьому храмі, у цю церкву я ходжу більше 20 років і в 1998-му році я й не мріяв, що Господь пошле нам сьогоднішній день, день справжнього щастя. Ми точно віримо, що Господь нас не залишить, бо за нами правда. І Україна, яка несе хрест випробувань, може Господь дає більше тим, хто несе хрест.. Я приїхав до вас подякувати, за молитву, ту віру, яку ви демонстрували, подякувати за підтримку владиці Симеону. Наша рідна Вінниччина займає перше місце по кількості парафій, які вирішили приєднатися до нашої церкви. Наголошую, приєднатися вільно і самостійно. За вуха в церкву ніхто нікого не буде вести - ні влада, ні священики», - зазначив глава держави.

Новини Вінниці / Порошенко і Епіфаній привезли до Вінниці Томос про автокефаліюНовини Вінниці / Порошенко і Епіфаній привезли до Вінниці Томос про автокефалію