Понад сотню питань планують розглянути на черговій сесії Вінницької облради 26 червня

Новини Вінниці / Понад сотню питань планують розглянути на черговій сесії Вінницької облради 26 червня

Чергова сесія Вінницької обласної ради відбудеться у середу, 26 червня. Відповідне розпорядження підписав голова облради Анатолій Олійник. До порядку денного наразі планується внести 108 питань.

Чергова сесія Вінницької обласної ради відбудеться у середу, 26 червня. Відповідне розпорядження підписав голова облради Анатолій Олійник. До порядку денного наразі планується внести 108 питань.

Передбачається, зокрема, що на початку сесії депутати заслухають звіт голови ОДА Валерія Коровія про здійснення делегованих облрадою повноважень та звіти низки профільних комісій. Передбачається внести зміни й доповнення до деяких обласних програм та ухвалити кадрові рішення. Зокрема, призначити нових керівників Тульчинського та Вінницького коледжів культури, Центру кіномистецтва та культури «Кіно-Поділля», Видавничого дому «Моя Вінниччина», обласного комплексного центру надання соціальних послуг та інших комунальних закладів, підприємств та установ.

Більше десятка питань стосуються затвердження передавальних актів комунальних установ. Є у порядку денному земельні та майнові питання.

Останніми депутати планують розглянути низку звернень до керівництва країни. Але, за традицією, їх можуть перенести на початок засідання.

Так, від Верховної Ради вінницькі депутати вимагатимуть негайно ухвалити виборчий кодекс. Причому таких звернень у порядку денному аж два. Парламенту депутати Вінницької облради також проситимуть підтримати зелений туризм. Звернутися до урядовців і парламентаріїв планують також з вимогою збільшення прожиткового мінімуму до рівня мінімальної зарплати. Зареєстровано також звернення щодо екологічної ситуації в селищі Тростянець. Не забули депутати Вінницької облради про газ – вимагатимуть від президента та Кабміну його здешевлення.

Загалом до центральних органів влади депутати хочуть спрямувати 12 звернень. Але, як показує практика, їхня кількість до сесії може суттєво зрости й саме вони, зважаючи на активну виборчу кампанію, можуть стати головними в порядку денному сесії.

Сергій Маламура

16 червня, 2019