Понад півсотні вінницьких священників висловили підтримку митрополиту Симеону

Новини Вінниці / Понад півсотні вінницьких священників висловили підтримку митрополиту Симеону

Як відомо, 20 листопада відбувається єпархіальна рада Вінницької єпархії. По її закінченню має бути відома дата проведення зібрання духовенства. На скільки NaПарижі стало відомо з власних джерел в оточенні керівництва єпархії, на сьогодні 52 священика підписали звернення до митрополита вінницького і Барського Симеона щодо його підтримки.

Як відомо, 20 листопада відбувається єпархіальна рада Вінницької єпархії. По її закінченню має бути відома дата проведення зібрання духовенства.  З власних джерел NaПарижі стало відомо, що в оточенні керівництва єпархії, на сьогодні 52 священика підписали звернення до митрополита вінницького і Барського Симеона щодо його підтримки.

Публікуємо текст звернення. Виданню повідомили, що серед підписантів є священики, чиї парафії знаходяться як у місті Вінниця, так і районах, які підпорядковані єпархії.

Нагадаємо, через проросійські ЗМІ, зокрема «Страна.ua», була поширена інформація про те, що ввечері 15 листопада у Вінниці 41 священик, у тому числі ігумен чоловічого та ігумені двох жіночих монастирів, а також настоятелі вінницьких храмів, підписав звернення, у якому зазначається, що вони підтримують нинішній курс УПЦ (МП) та висловлюють підтримку предстоятелю церкви митрополиту Онуфрію з приводу «неканонічного втручання» Константинопольського патріархату.

Також вони запропонували провести 19 листопада зібрання священиків єпархії, щоб «загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення (архієрейського Собору) і явити всецерковну єдність перед обличчям майбутніх випробувань».

Приводом до такої реакції частини священиків стало те, що митрополит Симеон 13 листопада єдиний з 83 єпископів не підписав рішення архієрейського Собору. Парафіяни хочуть спілкування.

Як дізнався NaПарижі з кіл, близьких до УПЦ МП, у Вінницькій єпархії не всі священики та парафіяни підтримують майбутнє надання автокефалії патріархом Варфоломієм. Орієнтовно серед духовенства міста близько 70% вважають, що це дочасно та схильні до єдності з митрополитом Онуфрієм та РПЦ. Загалом по єпархії настрої серед 300 священиків поділені навпіл. 

Олег Верлан

20 листопада, 2018