Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)

Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)

У п’ятницю, 19 квітня, у Вінницькому обласному художньому музеї урочисто відкрили персональну виставку відомого українського митця Івана Марчука «Голос моєї душі».

У п’ятницю, 19 квітня, у Вінницькому обласному художньому музеї урочисто відкрили персональну виставку відомого українського митця Івана Марчука «Голос моєї душі».

Знають народного художника України на всіх континентах. Його полотна, виконані в оригінальній авторській техніці пльонтанізму (від слів «плести», «пльонтати», бо картини ніби створені з густо переплетених ниток), бачили у багатьох галереях світу. Наразі в доробку митця близько 5 тисяч творів. У Вінниці експонується понад півсотні.

Виставка в обласному художньому музеї організована за підтримки Почесного Консульства Республіки Молдова у Вінниці. Тому не дивно, що серед перших гостей був Надзвичайний і Повноважний Посол Молдови в Україні Руслан Болбочан, Почесний Консул Республіки Молдова у Вінниці Михайло Куницький, Генконсул Польщі у Вінниці Дамян Цярціньскі, а також керівники області. Відвідав виставку і митрополит Вінницький і Барський Симеон.

Сам Іван Марчук переконаний, що Україна народжує «найбільше талантів на квадратний метр у світі»:

«Але кожна квітка потребує, щоб її поливали, щоб вона проростала, цвіла і дарувала людям свою красу. Тож потрібно шукати ґрунт для того, щоб такі таланти проросли».

Свій подарунок Івану Марчуку та всім шанувальникам його творчості зробила й Вінницька дирекція «Укрпошти»: у рамках проекту «Власна марка» випущено ексклюзивну марку із зображенням картини митця та виготовлено конверти з портретом художника й використано для погашення марки спеціальний штемпель «Музей української марки», розташований у м.Вінниці.

Триватиме виставка у Вінницькому художньому музеї до 19 травня.

Фото із сайту Вінницької ОДА

 

Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)Новини Вінниці / Понад півсотні полотен Івана Марчука представлено на виставці у Вінниці (ФОТО)
Сергій Маламура

20 квітня, 2019