Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)

Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)

Вінничанин Микола Бубело став бронзовим призером наймасовішого шахового фестивалю в Україні «Золота молодь», що завершився 7 липня у Вінниці. Змагання потрапили до Національного реєстру рекордів України в номінації «Наймасовіший міжнародний дитячий турнір з шахів». У фестивалі за перемогу боролись 648 учасників із восьми країн.

Вінничанин Микола Бубело став бронзовим призером наймасовішого шахового фестивалю в Україні «Золота молодь», що завершився 7 липня у Вінниці. Змагання потрапили до Національного реєстру рекордів України в номінації «Наймасовіший міжнародний дитячий турнір з шахів». У фестивалі за перемогу боролись 648 учасників із восьми країн.

За інформацією прес-служби Вінницької обласної федерації шахів, у наймолодшій групі (до 6 років) зберіг своє лідерство киянин Михайло Неживенко.  Він переміг із результатом 8 очок із 9 можливих. У цій групі виступало найменше учасників – 38. А єдина іноземна шахістка, Анастасія Севастьянчук з Білорусі посіла п’яте місце. У категорії до 8 років змагався 141 спортсмен. Переміг киянин Кирило Нєжинцев, набравши 8,5 очка.  

Вінничанин Микола Бубело відстав на очко, поділивши 2-4 місця, а за додатковим коефіцієнтом здобув бронзову нагороду. Гість змагань Дмитро Губін із Молдови виборов четверте місце. 

«Я задоволений своїм виступом. Хоча, зрозуміло, прагнув стати чемпіоном. Шахи – це інтелектуальна гра, яка мені дуже до вподоби. Люблю перемагати за рахунок власного розуму», – каже Микола Бубело.   

У групі до 10 років виступало найбільше учасників – 181. Тут лідерство захопив і утримав чинний чемпіон України Артем Дячук (Дніпро) – 8,5 очки. На пів очка менше набрав чемпіон Європи Ігор Самуненков (Київ). Білорус Микита Каханський увійшов до п’ятірки найкращих.  

У категорії до 12 років переміг чемпіон України Михайло Тобак (Одеська область) – 7,5 очки. Тут загалом виступали 178 спортсменів.

У найстаршій групі (до 14 років) по 7 очок набрало одразу п’ятеро спортсменів. Кращий коефіцієнт виявився у киянина Олександра Вакуленка. Серед іноземців непоганий результат показав рейтинг-фаворит Максим Царук (Білорусь) – 6,5 очки. Загалом за медалі в категорії боролися 112 учасників.   

За підсумками турніру його переможцям та учасникам вручили 210 призів – це не лише Кубки і грамоти, а й грошові нагороди та шахова продукція. Загальний призовий фонд склав понад пів мільйона гривень. Нагородження проводили організатор «Золотої молоді», міжнародний гросмейстер Аркадій Найдіч і головний суддя турніру, арбітр ФІДЕ Микола Боднар (Вінниця).

"Атмосфера турніру «Золота молодь» – класна. Коли я в дитячому віці виступав на чемпіонатах світу і Європи, спостерігав схожу атмосфера. Учасників там мало лише ненабагато більше. Участь в таких масштабних змаганнях – величезний досвід для кожної дитини", – каже пан Найдіч.  

Наступного року організатори планують збільшити призовий фонд в турнірі «Золота молодь», залучити на нього 800 – 1000 учасників, в тому числі іноземців.

Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)Новини Вінниці / Понад пів мільйона гривень роздали юним шахістам у Вінниці на рекордному міжнародному турнірі (ФОТО)