Понад двісті гектарів лісу мають повернути у комунальну власність облради

Новини Вінниці / Понад двісті гектарів лісу мають повернути у комунальну власність облради

Рішенням Господарського суду Вінницької області виконано позов Вінницької обласної прокуратури до Глуховецької селищної ради Хмільницького району. Це відкриває шлях для повернення 223 гектарів лісу загальною вартістю 3,2 млрд грн у комунальну власність Вінницької обласної Ради.

«Встановлено, що селищна рада досі не виконала рішення сесії Вінницької обласної Ради від 2000 року про припинення права постійного користування землями лісового фонду колишніх колективних сільськогосподарських підприємств на території Глуховецької селищної ради та передачу їх Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс».

Через це підприємство два десятиліття було позбавлене можливості провадити лісогосподарську діяльність, спрямовану на збереження та відтворення лісових насаджень, що створювало сприятливі умови для здійснення незаконних рубок лісу та вибуття земельних ділянок лісогосподарського призначення у приватну власність», -  йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури.

Після набуття судовим рішенням законної сили прокуратура вживатиме заходів щодо його реального виконання.