Помилку виправили. Облрада згадала про бібліотеки

Новини Вінниці / Помилку виправили. Облрада згадала про бібліотеки

У минулому році обласні депутати дали кошти на переодичні видання обласним бібліотекам лише у другому півріччі. Спочатку, затверджуючи бюджет-2017, на ці потреби облрада не заклала жодної гривні. Помилку врахували, і вже в головному кошторисі 2018 року на журнали, газети та книги передбачили майже три мільйони гривень.

У минулому році обласні депутати дали кошти на переодичні видання обласним бібліотекам лише у другому півріччі. Спочатку, затверджуючи бюджет-2017, на ці потреби не заклали жодної гривні. Помилку врахували, і вже в головному кошторисі 2018 року на журнали, газети та книги передбачили майже три мільйони гривень.
Минулий рік для вінницької обласної наукової бібліотеки імені Тімірязєва був справжнім випробуванням, адже вперше за сто років користувачі залишилися без газет і журналів. Про це розповіла NaПарижі директор книгарні Наталя Морозова.

"Нам виділили кошти лише на друге півріччя, тоді й фактично розпочалася переплата газет і журналів. У першому півріччі нічого не було, і це дуже накладно, адже у нас всі видання за багато років укомплектованні на 100%. Єдине, що ми могли зробити, це збирати журнали по інших бібліотеках, і робити електрону аналітичну базу. Завдяки цьому ми розписували і вказували, де в місті є те чи інше видання. Раніше також замовляли велику кількість наукових журналів іноземними мовами, але через відсутність фінансування від цього відмовилися. Зараз  плануємо зробити ретрозамовлення на англійській і німецькій мовах, які виходили протягом року", - розповіла Наталя Морозова. 

За її словами, на 2018 рік на капітальні видатки для трьох обласних книгарень: обласної наукової бібліотеки імені Тімірязєва, обласної дитячої імені Франка та обласніої бібліотеці для юнацтва в буджеті передбачено більше 2,8 мільйона гривень.


Саша ГРИГОРОВСЬКА