Помста за «Київстар»: українські хакери зламали московського інтернет-провайдера

Новини Вінниці / Помста за «Київстар»: українські хакери зламали московського інтернет-провайдера

Українське хакерське угруповання Blackjack, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера «М9ком» й «знесло» його сервери. Внаслідок втручання частина російської столиці залишилася без інтернету та телебачення.

Інформацію про це NaПарижі підтвердили джерела у силових службах.

Джерела зазначили, що йдеться про 20 ТБ видалених даних. Це офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту тощо.

«Як наслідок - частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ», - пояснили співрозмовники.

Крім того, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Їх можна переглянути за посиланням.

Водночас для хакерів, як стверджують джерела, «М9ком» це така одна з «розминочних атак» перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за «Київстар».

Росіяни у шоці. Мабуть, їм слід пригадати слова диктатора Путіна про «нравітца – не нравіца»…

В Україні вже називають цю атаку помстою за масштабний збій у роботі телекомунікаційної компанії «Київстар», який стався 12 грудня. За офіційними даними тоді мережу атакували хакери, пов'язані з РФ. Через що було відкрито справу за вісьмома статтями.

Новини Вінниці / Помста за «Київстар»: українські хакери зламали московського інтернет-провайдераНовини Вінниці / Помста за «Київстар»: українські хакери зламали московського інтернет-провайдера
Олег Верлан

9 січня, 2024