Помер відомий вінничанин Володимир Мулява

Новини Вінниці / Помер відомий вінничанин Володимир Мулява

На 83-му році 16 жовтня пішов з життя колишній доцент катедри філософії Вінницького педагогічного інституту, один з очільників «Руху за перебудову» Володимир Мулява. Про смерть товариша у Facebook повідомив Наказний Верховний Отаман Українського козацтва Віталій Опанащук.

На 83-му році 16 жовтня пішов з життя колишній доцент катедри філософії Вінницького педагогічного інституту, один з очільників «Руху за перебудову» Володимир Мулява. Про смерть товариша у Facebook повідомив Наказний Верховний Отаман Українського козацтва Віталій Опанащук.

Він вказав, що помер «великий українець, Гетьман Українського козацтва, народний депутат ІІ-го скликання, генерал-майор ЗСУ, філософ Володимир Савович Мулява. Вічна йому пам’ять».

Володимир Савович народився 12 вересня 1937 року на Кіровоградщині. Він закінчив Київський держуніверситет ім. Т.Шевченка, юридичний-економічний факультет. Окрім економічної освіти він здобув і філософську у тому ж закладі.

Вінничанам Мулява відомий тим, що працював доцентом катедри філософії педінституту. Саме під час цього періоду він став активним борцем з радянською системою. Більш детально, зі слів свідків, NaПарижі раніше описував той період.

Також він був організатором і президентом міжобласного філософського дискусійного клубу «Істина» (1988 — на його основі створений Народний фронт України), і головою Вінницької крайової ради Руху, головою Подільського руху.

Макс Мельник

17 жовтня, 2019