Подробиці конфлікту між АТОвцем та водієм автобуса, який стався у Вінниці через відмову безкоштовно везти пільговика

Новини Вінниці / Подробиці конфлікту між АТОвцем та водієм автобуса, який стався у Вінниці через відмову безкоштовно везти пільговика

Питання про безкоштовний проїзд для учасників бойових дій на Вінниччині знову спричинило конфлікт. Сьогодні, 17 серпня, пообіді вінничани , які перебували на Західному автовокзалі стали свідками суперечки між перевізниками та АТОвцями, громадськими активістами.Однак, як виявилося історія не нинішня, і розпочалася ще тиждень тому,10 серпня. Водій автобуса маршруту Вінниця-Жмеринка відмовив у пільговому проїзді бійцю після того, як той показав посвідчення УБД.

Питання про безкоштовний проїзд для учасників бойових дій на Вінниччині знову спричинило конфлікт. Сьогодні, 17 серпня, пообіді вінничани, які перебували на Західному автовокзалі стали свідками суперечки між перевізниками та АТОвцями і громадськими активістами. Однак, як виявилося, історія не нинішня, і розпочалася ще тиждень тому, 10 серпня. Водій автобуса маршруту "Вінниця - Жмеринка" відмовив у пільговому проїзді бійцю після того, як той показав посвідчення УБД. Про ситуацію АТОвець розповів на своїй сторінці у Facebook.

Більше того, як розповів керівник вінницької філії Української Асоціації інвалідів АТО Анатолій Бевз, того дня по прибуттю до Вінниці учасник АТО намагався почути пояснення у водія, чому той відмовився його везти безкоштовно (за свій проїзд він заплатив). Однак чоловік говорити відмовся, зачинив двері автобуса, притиснувши ногу бійцю. 

«Ми повинні захищати законні права наших побратимів. Терпець уже вривається. Тому сьогодні домовилися про зустріч, як із перевізником, так із водієм. Водій пояснив, що їм мало платять. Ми ж запропонували йому в понеділок зустрітися біля військкомату та допомогти вступити на військову службу за контрактом, там солдат отримує  8-9  тисяч зарплати,+10 тисяч якщо на першій лінії. Компроміс сьогодні таки знайшли -  водій написав заяву на звільнення, ми передали її власнику маршруту. Іншої альтернативи не могло і бути», - розповів Анатолій Бевз, який разом із іншими представниками ветеранських та громадських організацій області, був сьогодні на перемовинах на автовокзалі.

Чоловік наголошує, якщо такі випадки повторюватимуться - вимагатимуть від влади скасувати право для перевізника на здійснення пасажирських перевезень по даному маршруту. Адже учасники бойових дій вважають, це порушенням закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

На місце конфлікту їздили правоохоронці. Як розповіли NaПарижі у відділі комунікації поліції, водій і активісти пояснили, що претензій один до одного не мають і питання сторони вирішили мирним шляхом.

Як виявилося, перевізником по даному маршруту є Віктор Дарморос, який наприкінці червня під час круглого  столу щодо монетизації пільгового проїзду, запевняв, що на Вінниччині ніяких конфліктів зі сторони перевізників не буде.

Фото Юрія Пархомчука.