Подолянина душили дротом й били, після чого забрали іномарку

Новини Вінниці / Подолянина душили дротом й били, після чого забрали іномарку

Жахлива пригода трапилася у Хмільницькому районі. 45-річний мешканець одного з сіл вирішив продати автомобіль Audi TT. Оголошення розмістив на популярному сайті. Незабаром йому зателефонував невідомий, що мав намір придбати іномарку. Вони домовилися про зустріч: покупець хотів оглянути й перевірити стан авто, а також узгодити його остаточну ціну.

Жахлива пригода трапилася у Хмільницькому районі. 45-річний мешканець  одного з сіл вирішив продати автомобіль Audi TT. Оголошення розмістив на популярному сайті. Незабаром йому зателефонував невідомий, що мав намір придбати іномарку. Вони домовилися про зустріч: покупець хотів оглянути й перевірити стан авто, а також узгодити його остаточну ціну.

На зустріч з власником згаданого авто учора, 28 жовтня, прийшли троє – молодий чоловік, дівчина та юнак. Згодом з'ясувалося, що останні двоє – неповнолітні, їм виповнилося 17 та 16 років. Найстаршому ж – 21 рік.

Ця трійця прийшла на зустріч не для того, щоб купити авто. Перед тим вони розробили чіткий план, кінцева мета якого була проста – заробити грошей. Цю недешеву іномарку вони вирішили відібрати у господаря, перегнати у столицю й продати.

Старший з цих «покупців» сів за кермо, аби «перевірити» технічний стан автомобіля. Виїхавши за місто, власник з жахом зрозумів, що поруч з ним троє зловмисників. Зрозумів це у той момент, коли дівчина, яка сиділа з ним на задньому сидінні, раптом накинула йому на шию дріт та почала душити, а її спільники наносити по його тілу удари кулаками.

Чоловікові дивом вдалося визволитися з небезпечної пастки, у яку несподівано потрапив. Зловмисники ж зникли на його авто.
На території області розпочалася операція «Перехват». За якийсь час схожий автомобіль був помічений неподалік села Уланів. На вимогу правоохоронців зупинитися, його водій прореагував, сильніше натиснувши на акселератор. Почалася погоня. А закінчилася вона тим, що Audi влетів у електроопору.

Підозрюваними у скоєнні цього зухвалого злочину були мешканці Полтавщини. Нині вони під вартою. 

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінниччини, кримінальне провадження відкрито за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). За таке правопорушення передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває...

Як повідомляв NaПарижі, на Вінниччині поліція затримала двох «рекетирів», які намагалися відновити методи «90-х» у Тульчині.

Юрій Ярмощук

29 жовтня, 2018