Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житло

Новини Вінниці / Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житло

Двоє братиків та сестричка із Немирівського району, які відноситься до категорії дітей-сиріт, отримали власне житло. Омріяні квадратні метри Марині, Вадиму, Василю Ярмоленкам купили за державні кошти на території Райгородської ОТГ .

Двоє братиків та сестричка із Немирівського району, які відноситься до категорії дітей-сиріт, отримали власне житло. Омріяні квадратні метри Марині, Вадиму та Василю Ярмоленкам купили за державні кошти на території Райгородської ОТГ.

Сиротами братики та сестричка стали десять років тому, коли померла мати, за рік не стало і батька. Виховувала дітей бабуся. Нині вони навчаються у вишах.

У другий день Різдва, 8 січня сиротам були вручені ключі від їх власного житла. Так, в с.Райгород для Василя Ярмоленка було куплено квартиру, а для його сестрички Марини та братика Вадима придбано будинок.

Для придбання житла з державного бюджету була виділена субвенція у розмірі 314 652 грн. Крім того, Райгородською ОТГ була здійснена доплата з місцевого бюджету у розмірі 52348 грн.

Нагадаємо, у 2018 році Вінницька область отримала субвенцію з державного бюджету для придбання житла для дітей-сиріт 17 360 500 гривень. Протягом минулого  року за кошти субвенції придбано приміщення для 3-ох дитячих будинків сімейного типу (з влаштуванням до них до 30 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю в Погребищенському, Тульчинському районах та м.Вінниця) та 33 житлові об’єкти (квартири/будинки) для забезпечення житлом 42 дітей-сиріт, та осіб з їх числа, в тому числі з інвалідністю.

 На 2019 рік для Вінницької області передбачено 28 млн. грн. даної субвенції.

Фото із сайту Вінницької ОДА.

 

 

 

Новини Вінниці / Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житлоНовини Вінниці / Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житлоНовини Вінниці / Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житлоНовини Вінниці / Подарунок на Різдво: трьом сиротам із Немирівського району держава купила власне житло