Поблизу з Вінниччиною російський контингент у «ПМР» розпочав «військові навчання»

Новини Вінниці / Поблизу з Вінниччиною російський контингент у «ПМР» розпочав «військові навчання»

На лівому березі Дністра, на території так званої Придністровської Молдавської республіки, 22 грудня було чутно постріли. В уряді Молдови заявила про те, що російські війська провели навчання, не узгоджені з Об'єднаною контрольною комісією.

Про це повідомляє Newsmaker.

Постріли чули поблизу сіл Гиска (поблизу Бендер) та Коржова (Дубоссари). Стрілянина у «ПМР» тривала близько 40 хвилин, сказав порталу Zona de Securitate голова делегації Молдови в Об'єднаній контрольній комісії (ОКК) Серджіу Головач.

Бюро реінтеграції заявило виданню, що стріляли російські військовослужбовці, розташовані в регіоні. Молдовська сторона стверджує, що з'ясовує деталі того, що сталося, і підтвердила, що ці дії не були узгоджені з ОКК.

У Бюро реінтеграції запевнили, що порушать це питання на наступному засіданні ОКК.

«Ми порушимо це питання на засіданні ОКК, у межах якого делегація Молдови підтвердить свою незмінну позицію щодо неприпустимості односторонніх військових дій по периметру Зони безпеки, які можуть спричинити дестабілізацію ситуації в регіоні та паніку серед населення», — заявили у відомстві.

Нагадаємо, 17 грудня армія Молдови розпочала військові навчання неподалік українського кордону та окупованого РФ Придністров'я. Стрілянина може бути пов’язана з намаганням «ПМР» якось відповісти.

Додамо, у Дубоссарах та Бендерах розташовані військові частини.

Олег Верлан

23 грудня, 2023