По Вінниччині під примусове відключення газу через борги потрапили 15 тисяч споживачів

Новини Вінниці / По Вінниччині під примусове відключення газу через борги потрапили 15 тисяч споживачів

На Вінниччині заядлих боржників, які не одноразово отримували «листи щастя» про борги по оплаті газопостачання, відімкнули від мережі. Загальна кількість відключень сягли 15 тис. споживачів, які заборгували «Вінницягаз Збут» 37 млн грн. Відомо, що у липні чергові повідомлення надійшли ще до 17 тис. боржників.

На Вінниччині заядлих боржників, які не одноразово отримували «листи щастя» про борги по оплаті газопостачання, відімкнули від мережі. Загальна кількість відключень сягла 15 тисяч споживачів. Загалом вони заборгували «Вінницягаз Збут» 37 млн грн. Відомо, що у липні чергові повідомлення надійшли ще до 17 тис. боржників.

Як повідомляє пресслужба Вінницягаз Збут, на 1 липня 2019 року заборгованість за блакитне паливо перед «Вінницягаз Збут» сумарно мають 316 тис. клієнтів. Більша частина випадків складають несплачені суми за попередні періоди, зазвичай, в опалювальні сезони. Поточні платежі у літні місяці надходять своєчасно.

Як зазначив директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник:

«Ми сподіваємося на погашення боргів в міжопалювальний період, надсилаємо споживачам повідомлення та попередження. В разі відсутності зустрічного руху вимушені припиняти подачу газу. До початку нового опалювального сезону заборгованість має бути зведена до мінімуму. Від цього залежить стабільність постачання газу в регіоні».

Також у компанії зазначили, що до екстрених мір, як припинення газопостачання, долучаються лише після неодноразових письмових повідомлень. Тобто, всі боржники неодноразово отримують попередження про припинення постачання газу. З початку липня такі попередження направлені вже до 17 тис. споживачів.

Як йдеться у повідомленні компанії, «для уникнення припинення постачання газу, споживачі мають погасити борги, або, за погодженням «Вінницягаз Збут», можуть укласти договір реструктуризації та сплатити борг частинами за взаємно узгодженим графіком».