Південний Буг, «Щедрик» Леонтовича та клембівську вишивку відтворили вінничани в книзі «Соборна Україна очима дітей» (ФОТО)

Новини Вінниці / Південний Буг, «Щедрик» Леонтовича та клембівську вишивку відтворили вінничани в книзі «Соборна Україна очима дітей» (ФОТО)

Вінниччина долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання, яка приурочена 100-річчю Соборності України. В межах патріотичної акції діти з усієї країни створюють рукописну книгу «Соборна Україна очима дітей»

Вінниччина долучилася до Всеукраїнської Естафети Єднання, яка приурочена 100-річчю Соборності України. В межах патріотичної акції діти з усієї країни створюють рукописну книгу «Соборна Україна очима дітей»

Перші аркуші цієї книги 1 грудня заповнили хлопчики і дівчатка із Фастова, де 100 років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР. Тепер же величезна книга подорожує із регіону в регіон, де місцеві дітлахи зображують, якою вони бачать свою країну у майбутньому. Сьогодні, 28 грудня, свій «внесок» у створенні книги зробили і вихованці Вінницької дитячої художньої школи. Десять хлопчиків і дівчаток на одному із аркушів відтворили символіку, яка характеризує Вінниччину.

Яким буде зображення, вирішували колективно, перед цим розробили його ескіз.

«На малюнку ми зобразили нашу річку Південний Буг, яка символічно перетікає у вишитий рушник, на якому відтворили знамениту клембівську вишивку. Не оминули увагою і Всесвітньовідомий «Щедрик» нашого земляка Миколи Леонтовича, на малюнку композицію символізують ноти та ластівка», - каже мистецтвознавець, викладач Вінницької дитячої художньої школи Юлія Присяжна.

Також юні художники намалювали керамічний посуд із трипільським орнаментом, стиглі колоски, які символізують родючі поля нашого краю, сади та природу Поділля.

До Вінниці книга, заввишки 1,5 м і шириною 1,06 м, прибула із Черкаської області. Потім наш регіон передасть «Естафету Єднання» Хмельницькій області.

В рамках Всеукраїнської акції книга «Соборна Україна очима дітей» побувала вже в Слов’янську Донецької області, Сєвєродонецьку Луганської області, Сумах, Полтаві, Дніпрі, тощо. Аркуші розмальовуватимуть діти із Криму, щоправда, яким вони бачать майбутнє України, кримчани зображуватимуть у Новоолексіївці Херсонської області.

Фінал акції «Всеукраїнська Естафета Єднання» відбудеться 22 січня на Соборній площі в Києві, де проведуть Всеукраїнське Віче.

Новини Вінниці / Південний Буг, «Щедрик» Леонтовича та клембівську вишивку відтворили вінничани в книзі «Соборна Україна очима дітей» (ФОТО)Новини Вінниці / Південний Буг, «Щедрик» Леонтовича та клембівську вишивку відтворили вінничани в книзі «Соборна Україна очима дітей» (ФОТО)Новини Вінниці / Південний Буг, «Щедрик» Леонтовича та клембівську вишивку відтворили вінничани в книзі «Соборна Україна очима дітей» (ФОТО)