Підозрюваний у вбивстві АТОвця в Немирові добровільно здався поліції

Новини Вінниці / Підозрюваний у вбивстві АТОвця в Немирові добровільно здався поліції

9 листопада у Немирові було скоєно вбивство 27-річного учасника АТО, який мешкав у селі Вища Кропивна.

9 листопада у Немирові було скоєно вбивство 27-річного учасника АТО, який мешкав у селі Вища Кропивна.

Після скоєного злочину підозрюваний тиждень ховався. Поліція його шукала скрізь, зокрема, перевіряла лісові масиви, покинуті будинки й інші місця. А 14 листопада він сам подзвонив у поліцію, повідомивши, що готовий добровільно здатися.

Як повідомив відділ комунікації обласної поліції, 9 листопада у Немирові в одному з кафе виник конфлікт між двома компаніями відпочиваючих. У одній з них була дружина потерпілого та її сестра. У іншій – той, хто тепер вважається підозрюваним у вбивстві.

Під час сварки одній з жінок, яка намагалася викликати поліцію, розбили мобільний телефон. Але хтось інший все одно зміг викликати правоохоронців. Ті приїхали в кафе, затим на підставі заяви одної з потерпілих доставили порушників у райвідділ поліції. Учасників конфлікту опитали, після чого відпустили.

На жаль, на цьому все не закінчилося. Зупинити трагедію не вдалося. Залишивши відділення поліції, учасники інциденту зустрілися на одній з вулиць. Туди також прийшов з дому чоловік однієї з учасниць конфлікту – 27-річний учасник АТО. Почалася бійка, під час якої один чоловік й наніс смертельне ножове поранення згаданому атовцю.

Згодом стало відомо, що ножем його ударив 25-річний військовослужбовець-контрактник, який нещодавно приїхав у відпустку із зони антитерористичної операції.

Як повідомив начальника ГУНП у Вінницькій області Юрій Педос, наразі підозрюваний у вчинені навмисного вбивства перебуває у слідчому ізоляторі, розкаюється у скоєному. Стало відомо, що 4 роки він провів у зоні АТО, має поранення. Але тепер йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

15 листопада, 2017