Під керівництвом хірурга з Вінниці виконані сучасні лапароскопічні операції двом військовослужбовцям

Новини Вінниці / Під керівництвом хірурга з Вінниці виконані сучасні лапароскопічні операції двом військовослужбовцям

Під керівництвом головного хірурга ЗСУ, полковника медичної служби Костянтина Гуменюка, вперше виконано дві сучасні лапароскопічні операції: резекція шлунку (у зв'язку з онкологічним захворюванням) та правобічна адреналектомія.

Цю інформацію повідомило Командування Медичних Сил ЗСУ. Лапароскопічні операції виконані з високою ефективністю, а післяопераційний період для пацієнтів пройшов без ускладнень. Завдяки малоінвазивним методам хірургічного втручання, військовослужбовці можуть активізуватися вже на наступний день після операції. Розрізи, зроблені для доступу до органів під час операцій, мають мінімальні розміри і майже непомітні.

Головний хірург ЗСУ, полковник медичної служби Костянтин Гуменюк, є родом з Вінниччини. Його робота в області організації екстреної медичної допомоги та лікування гострої крововтрати в умовах бойових дій та клінічної практики була відзначена Указом Президента та нагороджена Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Новини Вінниці / Під керівництвом хірурга з Вінниці виконані сучасні лапароскопічні операції двом військовослужбовцямНовини Вінниці / Під керівництвом хірурга з Вінниці виконані сучасні лапароскопічні операції двом військовослужбовцямНовини Вінниці / Під керівництвом хірурга з Вінниці виконані сучасні лапароскопічні операції двом військовослужбовцям
Михайло Білик

11 березня, 2024