Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)

Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)

У Вінниці завершився перший в історії чемпіонат України з шахів серед аматорів. На змагання зібралось 180 гравців віком від 6 до 80 років із майже всіх регіонів України.

У Вінниці завершився перший в історії чемпіонат України з шахів серед аматорів. На змагання зібралось 180 гравців віком від 6 до 80 років із майже всіх регіонів України.

Як повідомили у вінницькій обласній федерації шахів, призовий фонд турніру склав 100 тисяч гривень.

Головну нагороду змагань виборов 15-річний Микита Тєстєшніков із Харкова. У дев’яти поєдинках він жодного разу не програв – шість партій виграв, три закінчив нічиєю. Микиту тренує відомий в Україні фахівець Олександр Алексіков. 

«Особливих досягнень на всеукраїнському рівні у мене, поки що, не було. Раніше я був лише чемпіоном Харківської області серед юнаків до 16 років. На чемпіонатах України серед юнаків кілька разів мав шанси на медалі, але не дотягував до них. У цьому аматорському чемпіонаті за рейтингом був четвертим. Останні два місяці напружено займався шахами, що й принесло плоди. Планував у Вінниці вибороти приз, а в ідеалі – й золото», - цитує чемпіона прес-служба обласної федерації шахів.  

Щодо виступу на аматорському чемпіонаті вінничан, то четвертий приз здобув третьокурсник Вінницького медичного університету Дмитро Горелов, який виконав норматив кандидата у майстри України. За два тури до фінішу він навіть ділив перше місце, але не зумів втриматися на вершині.

Фото прес-служби Вінницької обласної федерації шахів

 

Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)Новини Вінниці / Перший чемпіонат України з шахів серед аматорів зібрав у Вінниці 180 гравців (ФОТО)
Сергій Маламура

12 березня, 2019