Перша розгромна перемога за сезон. Вінницька Нива створила маленьке чудо

Новини Вінниці / Перша розгромна перемога за сезон. Вінницька Нива створила маленьке чудо

Вперше у нинішньому сезоні вінницькій «Ниві» вдалося перемогти суперника з розгромним рахунком. Чернівецька «Буковина» вдома поступилася подолянам 0:4 і залишається останньою у турнірній таблиці групи А Другої ліги.

Вперше у нинішньому сезоні вінницькій «Ниві» вдалося перемогти суперника з розгромним рахунком. Чернівецька «Буковина» 28 жовтня вдома поступилася подолянам 0:4 і залишається останньою у турнірній таблиці групи А Другої ліги.

Після попереднього туру, коли вінничани програли у Хмельницькому «Поділлю» (2:0) у керівництві «Ниви» забили на сполох. За три тури до завершення чемпіонату клуб «просів» до шостої сходинки, ідея вийти в лідери все більше здавалася примарною. З закликами, що «Ниві» потрібна перемога у грі з аутсайдером, на клубному сайті виступили усі – і президент В. Вовк, і віце-президент В. Кудіяров.

У Чернівцях «нивівцям» підфартило. Як зазначає клубна прес-служба, вже на 10-й хвилині Павло Федосов здійснив фірмовий прохід лівим флангом, обійшов кількох суперників і переграв воротаря «Буковини», реалізувавши шанс. Далі вінничани мали кілька моментів, але не щастило. Господарі майданчика теж намагалися атакувати, але поступалися гостям у майстерності.

Вирішальним для матчу стали 52-62 хвилини. На початку другого тайму за ці 11 хвилин вінничани створили диво! Вперше в сезоні. У лівого краю карного майданчику господарів збили Михайла Шестакова. Бити пенальті команда довірила Володимиру Савошку. Він не схибив. Вдарив у лівий кут. Воротар був безсилим.

На 56-й хвилині «Нива» продовжила розгром. Гол на рахунку Володимира Найка. Він використав зручну подачу зі штрафного удару і випередив у верховій боротьбі двох оборонців.

Після подачі штрафного з правого флангу на 62 хвилині блискучим ударом через себе ворота суперника вразив Михайло Шестаков. Без шансів для голкіпера.

У наступній грі вінничани прийматимуть ФК «Калуш» (Івано-Франківська область), одного з лідерів. Прикарпатці у цьому турі несподівано поступилися вдома, тому втратили першу позицію у групі. У Вінниці гості намагатимуться її повернути. «Нива» піднялася на четверту сходинку. Лише перемога у кожному турі дає надію на заповітне місце серед призерів та підвищення у класі.  

Макс Мельник

29 жовтня, 2018