Передумали: аграрії не блокували трасу на Вінниччині, обіцяють надолужити згодом

Новини Вінниці / Передумали: аграрії не блокували трасу на Вінниччині, обіцяють надолужити згодом

Обіцяна Всеукраїнською аграрною радою сьогодні акція протесту не відбулася, принаймні на території Вінницької області. Напередодні прес-служба ВАР гучно анонсувала протести аграріїв, які виступають за справедливу податкову політику та проти відміни парламентом відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. За офіційною інформацією громадської організації малі та середні сільгоспвиробники 15 березня мали на годину перекрити автомагістралі у шести областях. Згодом внесли корективи і вирішили блокувати дороги у дев'яти регіонах.

Обіцяна Всеукраїнською аграрною радою сьогодні акція протесту не відбулася, принаймні на території Вінницької області. Напередодні прес-служба ВАР гучно анонсувала протести аграріїв, які виступають за справедливу податкову політику та проти відміни парламентом відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. За офіційною інформацією громадської організації, малі та середні сільгоспвиробники 15 березня мали на годину перекрити автомагістралі у шести областях. Згодом вони внесли корективи і вирішили блокувати дороги у дев'яти регіонах.

Зокрема на Вінниччині мали перекрити автодорогу М-12 у селі Степове Гайсинського району. Однак, чомусь плани змінилися, адже на зазначеному місці крім правоохоронців, які вийшли, щоб забезпечувати порядок під час акції, нікого не було.

Щоправда у більшості областей протести таки відбулися. Зокрема мітингували аграрії на Кіровоградщині, Полтавщині, Рівненщині, Черкащині, Чернігівщині та Херсонщині. Десь протестувальники із підготовленими плакатами ходили по пішохідному переході, десь прихватили із собою на акцію протесту і сільгосптехніку. Основна із вимог аграріїв у тому, аби Верховна Рада підтримала законопроект №7403-2, яким повертається відшкодування ПДВ при експорті олійних.

У прес-службі Всеукраїнської аграрної ради NaПарижі не пояснили, чому не відбулася акція в нашому регіоні, однак зазначили, що наступне перекриття доріг, яке аграрії планують на вівторок 20 березня, відбудеться вже і на Вінниччині.

Фото зі сторінки ВАР у Facebook