Паралімпійцю Олександру Казіку, який здобув два «срібла» у Пхьончхані, подарували велотренажер для тренування

Новини Вінниці / Паралімпійцю Олександру Казіку, який здобув два «срібла» у Пхьончхані, подарували велотренажер для тренування

Паралімпійцю, незрячому біатлоністу із Бару Олександру Казіку, який весною здобув дві срібні медалі Паралімпійських ігор у Кореї, область подарувала велотренажер. На ньому спортсмен, який має вади зору, може тренуватися самостійно в домашніх умовах, без супроводу тренера. Необхідний для призера світових змагань тренажер по параметрам повністю підходить йому.

Паралімпійцю, незрячому біатлоністу із Бару Олександру Казіку, який весною здобув дві срібні медалі Паралімпійських ігор у Кореї, "область" подарувала велотренажер. На ньому спортсмен, який має вади зору, може тренуватися самостійно в домашніх умовах, без супроводу тренера. Необхідний для призера світових змагань тренажер по параметрам повністю підходить йому.

«В нашому спорті в домашніх умовах можна бігати крос, але це не дуже ефективно. На велотренажері працюють ті групи м’язів , які потрібні у лижному спорті. Завдяки ньому буду тренувати силу і витривалість ніг. Хочу сказати, що завдячуючи тому,  що область нам допомагає, підтримує, на даний час у нас є все, що потрібно для гідних результатів. Ми забезпечені необхідним інвентарем», - зазначив Олександр Казік.

Радий за «свого» спортсмена тренер Марцин Кучерявий. Заслужений тренер України згадує, що починали тренування із Олександром Казіком на вулиці, де був підходящий асфальт, згодом перейшли на трасу, яку ще будували німці. Зараз більш менш створені нормальні умови для підготовки спортсменів.

«Саша не бачить, а ми ж готуємося не тільки на лижах, у літку ми займаємося на лижоролерах, однак потрібно після зборів, щоб не втрачати навики, працювати на тренажері. Сашу потрібно постійно супроводжувати, а подарований велотренажер розвантажить нас. Спортсмен зможе отримати завдання і виконувати його самостійно вдома. Для зручності дуже добра справа. До того ж це емоційне розвантаження для спортсмена», - зазначив Марцин Кучерявий.

Сьогодні Олександр Казік готується до Чемпіонату світу, який відбудеться вже в лютому у Канаді.