Освітлення в кредит. У Вінниці планують оновити вуличне освітлення

Новини Вінниці / Освітлення в кредит. У Вінниці планують оновити вуличне освітлення

У Вінниціькій міськраді вирішили звернутись до НЕФКО за кредитом. Як стало відомо, кошти планують витратити для облаштування вуличного освітлення - мінятимуть натрієві лампи на LED-світильники.

У Вінниціькій міськраді вирішили звернутись до NEFCO за кредитом. Як стало відомо, кошти планують витратити для облаштування вуличного освітлення - мінятимуть натрієві лампи на LED-світильники.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, 1 листопада депутати ухвалили рішення взяти 15 млн. грн. кредиту для модернізації вуличного освітлення на вулицях: Соборній, Пирогова, Келецькій. Там застарілі натрієві лампи замінять на 680 LED-світильників. Також замість повітряних кабелів прокладуть підземні.

Відомо, що кредитодавцем стане Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO). Згадану позику вона дає під 3% річних терміном на 2 роки. Відсоток навіть нижчий за рівень інфляції.

Як повідомив мер Сергій Моргунов, згідно розрахунків, оплачуватись відсотки будуть за рахунок отриманої економії від впровадження проєкту. Нові лампи і вартість електрики за чинним зараз тарифом дозволить економити близько 2 млн. грн. на рік.

Ірина Заіковата

1 листопада, 2019