Оперативна інформація станом на 10:00 21 квітня  щодо російського вторгнення

Новини Вінниці / Оперативна інформація станом на 10:00 21 квітня  щодо російського вторгнення

Протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень. Ворог здійснив 15 ракетних та 63 авіаційних удари, а також 109 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Міста та селища зазнали авіаційних ударів: Козачу Лопань, Синьківку, Слобожанське, Нескучне, Перемогу у Харківській області; Стельмахівку у Луганській області; Новосадове, Ямполівку, Часів Яр, Олександропіль, Новоолександрівку, Соловйове, Новобахмутівку, Бердичі, Нью-Йорк, Красногорівку, Очеретине, Водяне, Шахтарське, Новомихайлівку, Урожайне, Старомайорське, Велику Новосілку, Спірне, Ступочки, Іванівське та Андріївку у Донецькій області; Малу Токмачку, Роботине у Запорізькій області; Новоберислав, Львов та Кринки у Херсонській області.

Понад 120 населених пунктів були під артилерійським вогнем у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

На інших напрямках ситуація без значних змін. Ворог продовжує підтримувати військову присутність на Сіверському та Слобожанському напрямках, проводить диверсійні операції та укладає мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону.

Підтримується бойова готовність на Куп’янському напрямку, де ворог вчинив дві атаки у районі Стельмахівки. На Лиманському напрямку зафіксовано 10 атак на позиції наших військ у Тернах.

Було відбито 28 атак на Бахмутському напрямку, включаючи напади на Білогорівку, Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївку та Новий Донецьк.

Сили оборони України утримуються на Авдіївському напрямку, де було відбито 32 атаки у районах Семенівки, Новокалинового та інших населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку продовжується стримування ворога, який намагався прорвати оборону у районах Георгіївки, Новомихайлівки, Водяного та Урожайного.

Оріхівський напрямок зазнав 4 атаки, а Херсонський напрямок залишається під наміром ворога вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Усі ці напади були відбиті.

Наша авіація уражає по зосередженнях противника, а підрозділи ракетних військ завдали ураження по різних об'єктах ворожої інфраструктури.

 

Михайло Білик

21 квітня, 2024