Операція «Первоцвіт 2019» у дії: на Вінниччині виявлено перших браконьєрів, які продавали підсніжники

Новини Вінниці / Операція «Первоцвіт 2019» у дії: на Вінниччині виявлено перших браконьєрів, які продавали підсніжники

На Вінниччині розпочалась торгівля червонокнижними підсніжниками, а відтак, екологи почали протистояти цьому незаконному бізнесу. Державна екологічна інспекція у Вінницькій області проводить щорічну операцію «Первоцвіт 2019». Рейди бригад інспекторів вже дали перші результати.

На Вінниччині розпочалась торгівля червонокнижними підсніжниками, а відтак екологи почали протистояти цьому незаконному бізнесу. Державна екологічна інспекція у Вінницькій області проводить щорічну операцію «Первоцвіт 2019». Рейди бригад інспекторів вже дали перші результати.

Як повідомили в прес-службі екоінспекції області, виявлено 2 випадки незаконного продажу рослин, занесених до Червоної книги України, а саме підсніжника білосніжного.

«На узбіччі автомобільної дороги Вінниця – Вороновиця – Немирів, біля с. Чавульське Немирівського району та на узбіччі автомобільної дороги Вінниця – Вороновиця – Гайсин, біля смт. Вороновиця Вінницького району було затримано двох осіб, які здійснювали продаж підсніжника білосніжного. На порушників було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 88-1 КУпАП, які направлено на розгляд до Немирівського та Вінницького районних судів», - повідомили у держінспеції.

Раніше NaПарижі, що на Вінниччині у лютому зацвіли підсніжники.

Фото ВДЕІ.