Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають

Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають

Кожний візит на Вінниччину народної артистки України та депутата кількох скликань Оксани Білозір збирає аншлаги у залах. Її пісні про звичайні речі, тому співачку вважають рідною чи не в кожному районі. У березні Оксана Володимирівна кілька разів їздила подільськими дорогами, аби поспілкуватися з людьми, розказати про своє бачення того, що відбувається в державі та запобігти сліпій вірі у гасла на бордах чи рекламних роликах на телебаченні.

Кожний візит на Вінниччину народної артистки України та депутата Верховної Ради кількох скликань Оксани Білозір збирає аншлаги у залах. Її пісні про звичайні речі, тому співачку вважають рідною чи не в кожному районі. У березні Оксана Володимирівна кілька разів їздила подільськими дорогами, аби поспілкуватися з людьми, розказати про своє бачення того, що відбувається в державі, та застерегти від сліпої віри у гасла на бордах чи в рекламних роликах на телебаченні.

Творчість Оксани Білозір йде від душі. Вона щира, як і сама співачка. Тому і на зустрічах артистка намагалася щиро розказувати про власні думки. За кілька днів вона побувала у Ямполі, Могилеві-Подільському та Вендичанах. Атмосфера нагадувала зустрічі рідних людей. Так, у Вендичанах, коли О. Білозір вийшла з клубу, до неї підійшла літня бабуся і запитала: «А пам’ятаєте, як Ви садили яблуню в нашому селі?» І показала поруч із селищною радою яблуню. Дерево виросло. Біля нього вони вдвох сфотографувалися.

«Колись моя мама йшла з села в ліс, збиралася на найвище дерево, аби поспівати, - згадувала Оксана Володимирівна у Ямполі. - А бабця казала, що так і долю проспівати можна. Зараз саме такий час, мені дуже хочеться зустрічатися і говорити про інші речі… Але ми йдемо в останній бій за українську державу. За сто років боротьби за нашу державу ми мали один раз півтора дня незалежності, я маю на увазі Карпатську Україну, і один раз півтора року – УНР. А ще були голодомори, політичні репресії, які за радянських часів винищували еліту українців. Тільки останні 5 років ми ведемо боротьбу – за власний шлях і власну державу. За ці роки вшанована українська мова, українська пісня, традиції і світогляд. Особисто я 40 років борюся за це. Наша місія – сповідувати національні ідеї. Так мене батько вчив».

Оксана Білозір нагадала, що саме останні роки можна назвати українським ренесансом, оскільки започатковано кілька реформ, які направлені на відродження освіти та культури, серед яких програми щодо нової української школи й українського кіно… Чомусь політики намагаються не згадувати про це.

«Я б могла сидіти на зручних диванчиках в студіях центральних телеканалів і говорити ні про що. Але це «сміття», що ллється з екранів багатьох телеканалів, це складова гібридної інформаційної війни, яка налаштована вибити з наших сердець і думок розуміння того, за що проливається кров на Донбасі? Війна не зупинилася. Ми боремося за ідентичність і свою державу. І я хочу про це казати, оскільки це є правдою», - зазначила співачка, пояснюючи, що є кілька фронтів і безліч ризиків для втрати того, що нація отримала.

Вона порадила відмовитися від сліпої віри у ті райдужні обіцянки, які лунають з екранів під час передвиборної агітації. По-перше, більшість «обіцянок» про зниження тарифів, підвищення пенсій тощо не стосуються повноважень президента, а по-друге, кандидатам властиво забувати нездійснені обіцянки.

Оксана Білозір засмучена через те, що у ЗМІ переважають песимістичні новини, начебто «все пропало» і перспективи не видно. Співачка нагадала, що попри жорстоку війну, Україна розвивається, виходить з «системи координат рабства», підписано угоду про зони вільної торгівлі з ЄС.

"Це те, що зробив наполегливістю і харизмою Петро Порошенко… Голова Європейської Ради Дональд Туск в українському парламенті українською мовою казав, що в Раді Європи радить не вчити українців бути європейцями, а вчитися в українців, як стати ними», - пригадала Оксана Володимирівна.

О. Білозір зауважила, що «з одного боку Порошенко, який став президент в травні 2014-го, зробив добре тим, що дав нам право не бачити цієї війни, а тільки працювати на неї».

«А з іншого він зробив погано, оскільки не вів військовий стан, інакше ми всі з вами по черзі були б на війні. А коли б побачили що це таке, то знали б ціну питання сьогоднішніх виборів», - зазначила народна артистка України.

Пригадала вона у початок російської військової агресії, коли сама приймала участь у визволенні наших захисників, рятування поранених, коли кожна година була дорожче золота.

«В 2014 році молоді хлопці і дівчата, яким ніхто не обіцяв зарплатню чи привілеї, пішли захищати саме державу. Пам’ятаю, як виходив до мене хлопчина у спортивних штанах, бо не у всіх була форма, і каже, що нам сказали, що у Харкові на заводі стоять тисячі танків. Перевірили… Насправді виявилося, що лише близько 30 танків могли виїхати. Ще за радянських часів переважна більшість озброєння лише частково виготовлялася в Україні. Так спеціально робилося, щоб ми не могли себе захищати і були залежними від Москви», - відповіла О. Білозір тим, хто запевняє, нібито в України вдосталь власної зброї.

Вона пояснила, що і нині далеко не все виробляється на вітчизняних заводах, тому «ні політик, ні журналіст не має права одягати на себе мантію судді, а лише суд може визнати когось винним». Окремо вона зупинилася на ролі президента у міжнародному визнанні війни.

«Пам’ятаєте, як у 2014 на Заході всі казали про громадянський конфлікт, але Порошенко їздив і доказував, що йде війна і Україна доказує право на свій власний шлях розвитку. Він їздив і показував червоні російські паспорти і заперечував, що «их нам нет»… Наразі всі світові лідери визнають, що Україна воює з Російською Федерацією і це війна в центрі Європи. Тому європейці застосовують санкції та кажуть, що ми боремося і за їхню безпеку», - підкреслила О. Білозір.    

Вона наголосила, що розраховуючи на «неймовірну підтримку ЄС і США», Україна «на має права на помилку», хоча в Росії чекають саме на помилку, оскільки Кремлю все важче пояснювати своїм громадянам, чому саме через цю війну вони страждають.  

Також Оксана Володимирівна наголосила на впровадженні кількох реформ, які разюче мають із часом змінити суспільство.

«Найпотужніша реформа – децентралізація. Це найпотужніший удар по корупції. При створенні ОТГ громада на власний розсуд має розпоряджатися коштами та зробити умови для залучення інвесторів. Ми маємо безвіз з ЄС, томос і рухаємося у бік НАТО. В 2009 при президентові Ющенку прем’єр Тимошенко не підписала угоду про партнерство з НАТО. Можливо, якби підписала тоді, ймовірно не було би цієї неоголошеної війни. Найближчі 10-20 років ми не зможемо стати членом НАТО, але йдемо до партнерства, і вже отримуємо військову техніку», - зазначила нардеп.

Вона нагадала, що «сьогодні в нейтральних водах Чорного моря стоять есмінці США і Великої Британії». Дані розвідки показують, що Путін готовий в будь-який момент почати повномасштабну агресію. А есмінці – це наче «червона картка», яка попереджає про те, що вони стануть на захист.

«НАТО – це політичний і безпековий союз. Інвестори йдуть до нас, готові прийти в Україну й інші, але хочуть гарантії, що не прилетить російський літак. Тому нам потрібен союз з Альянсом», - зазначила Оксана Білозір.

Також вона підкреслила, що саме нацбезпека, оборона держави і зовнішня політика є компетенцією президента.

«А те, що на бордах написано, вони – деякі кандидати - точно знають, що цих обіцянок ніхто не виконає. І це підло – таке писати», - сказала гостя.

Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають  Новини Вінниці / Оксана Білозір на Вінниччині заявила, що політикам підло обіцяти на бордах те, чого вони ніколи не виконають
Макс Мельник

18 березня, 2019