«Обмінятись сидіннями»: як працює нова «фішка» вінницьких нетверезих водіїв

Новини Вінниці / «Обмінятись сидіннями»: як працює нова «фішка» вінницьких нетверезих водіїв

Вночі 3 жовтня на Вінниччині нетверезий чоловік «бігав» перед очима патрульних. Коли інспектори дали сигнал зупинитися, він загальмував, а потім змінив місце сидіння. У патрульній поліції зазначають, що такий підхід є розповсюдженою «фішкою» серед вінничан. Мабуть через це, інспектори виписали на людину кілька протоколів.

Вночі 3 жовтня на Вінниччині нетверезий чоловік «бігав» перед очима патрульних... Коли інспектори дали сигнал зупинитися, він загальмував, а потім вийшов салону, аби змінити місце сидіння. У патрульній поліції зазначають, що такий підхід є розповсюдженою «фішкою» серед вінничан. Вони намагаються переконати, що не кермували. Мабуть через це, інспектори виписали на людину кілька протоколів.  

Як зазначається на Facebook-сторінці патрульної поліції Вінниччини, близько 2-ї години ночі на автодорозі М-21 автомобіль BMW не увімкнув покажчик повороту. Проте автівка пішла на обгін іншого транспортного засобу. Це помітили патрульні та подали водієві сигнал про зупинку.

А далі інспектори стали свідками «бігу». Зупинивши автівку на узбіччі дороги, водій відкрив дверцята, вийшов з BMW і «швидко перемістився» на пасажирське сидіння. Отже, коли патрульні підійшли до автомобіля, за кермом сидів уже інший чоловік, який запевняв, що саме він – водій.

У патрульній поліції зазначають, що до такого вдаються переважно водії, які кермують автомобілем напідпитку. До речі, від проходження огляду 52-річний «бігун» категорично відмовився, обґрунтувавши це тим, що не він був за кермом.

Патрульні були невблаганні – вони склали на чоловіка протокол за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння). Крім того, посвідчення водія чоловік патрульним не пред’явив, за що отримав постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП. За порушення правил дорожнього руху на водія склали ще й адмінматеріали за ч. 2 ст. 122.