Низка смертей на «закругленні» біля Сальнику. Вінницька прокуратура вимагає змін на небезпечній ділянці траси

Новини Вінниці / Низка смертей на «закругленні» біля Сальнику. Вінницька прокуратура вимагає змін на небезпечній ділянці траси

Нещодавня трагедія, коли на міжнародній трасі поблизу села Сальник Калинівського району майже в лобову зіткнулися два легковика, змусила звернути увагу на цю ділянку дороги. У місцевій прокуратурі зазначають, що за останні 12 місяців саме тут внаслідок ДТП загинуло семеро людей, а ще троє зазнали травм, тому звернулися до управління патрульної поліції та Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з вимогою винайти спосіб «покращення» безпеки руху.

Нещодавня трагедія, коли на міжнародній трасі поблизу села Сальник Калинівського району майже в лобову зіткнулися два легковика, змусила звернути увагу на цю ділянку дороги. У місцевій прокуратурі зазначають, що за останні 12 місяців саме тут внаслідок ДТП загинуло семеро людей, а ще троє зазнали травм, тому звернулися до управління патрульної поліції та Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з вимогою винайти спосіб «покращення» безпеки руху.

Як зазначають у прес-службі прокуратури Вінницької області, на необхідність втручання відповідних служб вказує аналітична інформація. Встановлено, що ділянка біля Сальнику є найбільш небезпечною для автотранспорту та людей.

Так, 3 серпня 2017 року в результаті зіткнення автівок «Мерседес-Бенц» та «Деу Ланос» загинули водій та 3 пасажири останнього легковика. Водія німецького авто визнано згодом винним у виїзді на зустрічну смугу.  

Аналогічні обставини стали причиною ДТП вже 22 вересня минулого року, коли зіткнулися автомобілі «Шкода» та «ВАЗ 2109». Загинув водій останньої машини. Фактично така ж ситуація призвела до зіткнення авто «Ніссан» та «Сітроен» 30 червня 2018-го. Внаслідок аварії два водії загинули, ще троє пасажирів отримали тілесні ушкодження.

Саме через ці трагічні випадки прокуратура надіслала очільникам патрульної поліції та САД листи, в яких вимагає провести аудит ділянки, визначитися з негативними факторами та алгоритмом дій, які б дозволили підвищити рівень безпеки на цій «закругленій» ділянці дороги.

Макс Мельник

3 липня, 2018