Новий контейнерний майданчик у Вінниці

Новини Вінниці / Новий контейнерний майданчик у Вінниці

Біля будинку на вулиці Київській, 110, завершили роботи з реконструкції контейнерного майданчика для сміття.

На вимогу мешканців прилеглих будинків тут встановили 15 сміттєзбірників, які закриваються на ключ та мають спеціальні віконечка для викидання сміття.

Раніше, сміттєзбірники тут стояли без даху, що часто призводило до розносу сміття вітром чи тваринами. Тому на прохання мешканців, тут облаштували новий контейнерний майданчик. Такі криті майданчики в місті почали встановлювати з 2019 року. Вони мають кілька переваг, зокрема, допомагають підтримувати належний санітарний стан та естетичний вигляд території.

Крім того, на майданчику встановлені різні контейнери для твердих та вологих відходів, що дозволяє їх вивозити окремо та в різний час. Також установлено окрему місткість для піщано-соляної суміші, яка використовується для обробки прибудинкової території під час ожеледі.

Усі роботи були виконані протягом двох тижнів за кошти міського бюджету. Це вже другий майданчик, який був оновлений у місті з початку року.

Віталій Місецький, директор департаменту житлового господарства міської ради, зауважив, що планується ще одне облаштування контейнерного майданчика відповідно до звернень мешканців на вулиці К. Василенка, 6. Роботи там розпочнуться найближчим часом.