Нокаутом Усик здобув чергову перемогу: у 9-му раунді Дюбуа не зміг піднятися

Новини Вінниці / Нокаутом Усик здобув чергову перемогу: у 9-му раунді Дюбуа не зміг піднятися

Український чемпіон світу у суперважкій вазі WBA/WBO/IBO/IBF Олександр Усик здобув перемогу над британським боксером Даніелем Дюбуа. Поєдинок відбувся у Вроцлаві на «Тарчинськи Арені».

Перші раунди традиційно пройшли у спокійному темпі, суперники придивлялися один до одного і не так активно йшли вперед. Обидва боксери використовували джеб, але Усик працював першим номером, частіше потрапляв по британцю і краще виглядав у стартових раундах. Дюбуа працював на дистанції і інколи вдало використовував хук.

У п’ятому раунді Усик опинився на підлозі, після того як Дюбуа пробив нижче пояса українцю. Рефері дав Олександру час на відновлення, після чого поєдинок продовжився.

До середини бою українець продовжував завдавати більше ударів та частіше рухатися, а британський претендент діяв на контратаках та змушував Олександра на розмін ударами. При цьому кілька разів Усик закривав раунди вибуховими серіями із точних ударів.

Наприкінці восьмого раунду Усик відправив Дюбуа в нокдаун, але британець зумів піднятися і продовжити бій. А у дев’ятому раунді українець нокаутував британця після чергового влучного удару.

Для українського непереможеного боксера ця перемога стала 21-ою на професійному рингу, 14-й раз Усик завершив поєдинок достроково. Дюбуа зазнав другої поразки в кар’єрі.

Після бою британський надважковаговик Даніель Дюбуа заявив, що не порушував правил у 5 раунді, коли вдарив українця нижче поясу.

«Я не думаю, що це був удар нижче пояса. Я вважаю, що це сталося законно. Мене обдурили, позбавивши перемоги, що ще я можу сказати? Мене обдурили. Сьогодні це була перемога, але знаєте що? Мені доведеться прийти ще раз», - зазначив британець.

Олег Верлан

27 серпня, 2023