Непродуктивний день: сесія Вінницької облради закінчилася обідом та 10% заслуханних питань

Новини Вінниці / Непродуктивний день: сесія Вінницької облради закінчилася обідом та 10% заслуханних питань

Сьогодні, 29 березня, депутати облради виявилися непродуктивним. Адже із 70 питань, які були винесені на чергову 30-ту сесію, розглянули лише сім.

Сьогодні, 29 березня, депутати облради виявилися непродуктивними. Адже із 70 питань, які були винесені на чергову 30-ту сесію, розглянули лише сім.

Спочатку місцеві обранці 1,5 години затверджували порядок денний. Не обійшлося без криків, провокацій та погроз. Після першої 15-хвилинної перерви депутати приступили до роботи. Вдалося заслухати звіт про діяльність очільника облради Анатолія Олійника. Про результатів діяльності прокуратури у минулому році прозвітував заступник прокурора Вінницької області Сергій Сухоребрий.

Заслухали депутати керівників структурних підрозділів облдержадміністрації і комунальних підприємств, звіти про хід виконання кількох обласних програм були тривалими і змістовними. Це все, що обранці встигли майже до 14 години. Без ланчу працювали. Зважаючи на плідну працю, Анатолій Олійник оголосив "обідню" перерву у пленарному засіданні.

Мабуть, депутати так суттєво "підкріпили сили" в їдальні, що потім вже не змогли зібрати кворуму для продовження сесії. Голова облради неодноразово закликав депутатів повернутися на свої робочі місця і шість разів оголошував реєстрацію. Однак необхідної кількості у залі не знайшлося. Анатолій Олійник змушений був закрити пленарне засідання. Коли зберуться на наступну сесію, наразі не відомо…

До речі, дещо у незручному становищі опинилися ті обранці, які з ранку галасно вимагали повернення до попереднього порядку денного за для того, щоб раніше розглядати певні політичні питання, зокрема про чорно-червоний прапор. "Під тиском" повернулися, але черга до "політики" так і не дійшла. А чи варто було стільки часу витрачати на вимоги?.. Хоча здається, що окремим політикам більш важливо публічно заявити про вимоги, ніж досягти результату щодо прийняття конкретних рішень.   

 

Саша Григоровська

29 березня, 2018