Неподалік Вінниці упіймали молодого вандала, що хрести з цвинтаря здавав на металобрухт

Новини Вінниці / Неподалік Вінниці упіймали молодого вандала, що хрести з цвинтаря здавав на металобрухт

Мешканка села Горбанівка, що неподалік Вінниці, нещодавно прийшовши на цвинтар, побачила, що хтось поглумився над трьома могилами її рідних.

Мешканка села Горбанівка, що неподалік Вінниці, нещодавно прийшовши на цвинтар, побачила, що хтось поглумився над трьома могилами її рідних. Невідомий вандал вкрав хрести та металеві таблички, що були виготовлені з нержавіючого металу. Вкрай схвильована 65-річна жінка повідомила про це поліцію.
Оперативники перевірили довколишні пункти прийому металобрухту. В одному з них вони виявили поцуплені на цвинтарі речі. А згодом упіймали й підозрюваного – 26-річного місцевого мешканця. Цей молодик ніде не працював, пиячив. Що спонукало його глумитися над могилами? Схоже, бажання швидко заробити.
Слідчі з'ясували, що вандал поглумився над чотирма могилами. Його чекає суд. Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст.297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Покарання за скоєне може бути таке: обмеження чи позбавлення волі до 3 років, півроку арешту або штраф – до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Міру покарання сільському вандалу визначатиме суд.

    

Юрій Ярмощук

4 квітня, 2018