Не на продаж, а для себе. У 30-річного вінничанина правоохоронці вилучили майже три кілограми конопель

Новини Вінниці / Не на продаж, а для себе. У 30-річного вінничанина правоохоронці вилучили майже три кілограми конопель

На Вінниччині 30-річний житель с. Кур’янці Погребищенського району намагався переконати працівників поліції, що майже три кілограми сухих конопель він не збирався продавати, а зберігав виключно для себе. Принаймні, такі пояснення чоловік надав правоохоронцям, які завітали до нього з обшуками. Візит здійснили після повідомлення поліції, що він у власному будинку зберігає наркотичні речовини. Факт підтвердився

На Вінниччині 30-річний житель с. Кур’янці Погребищенського району намагався переконати працівників поліції, що майже три кілограми сухих конопель він не збирався продавати, а зберігав виключно для себе. Принаймні, такі пояснення чоловік надав правоохоронцям, які завітали до нього з обшуками. Візит здійснили після повідомлення поліції, що він у власному будинку зберігає наркотичні речовини. Факт підтвердився.

Як розповіли у відділі комунікації поліції Вінницької області, працівники поліції у будинку 30-річного правопорушника в вітальній кімнаті на печі виявили паперові згортки з сухою подрібненою речовиною рослинного походження, схожою на коноплю. Під час огляду господарського приміщення поліцейські вилучили ще й 50 сухих стебел рослин конопель вагою близько 3 кг.

Чоловік пояснив, що нарковмісні речовини сам не вирощував, а знайшов самозасів конопель наприкінці літа за межами населеного пункту та зберігав виключно для власного вживання.

В діях чоловіка вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За таке правопорушення затриманому загрожує до 3-х років позбавлення волі. 

 Вилучені рослини направлено на експертизу.

Фото з сайту обласної поліції.