Не чекаючи мобілізації: на Вінниччині до військкоматів почали приходити добровольці, які готові стати на захист України

Новини Вінниці / Не чекаючи мобілізації: на Вінниччині до військкоматів почали приходити добровольці, які готові стати на захист України

Поки що в областях, де буде введений воєнний стан, в тому числі і на Вінниччині мобілізації немає. У Вінницькій області військкомати наразі лише проводять контрольне оповіщення резервістів. Про це розповів військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Олег Вінницький.

Поки що в областях, де буде введений воєнний стан, в тому числі і на Вінниччині, мобілізації немає. У Вінницькій області військкомати наразі лише проводять контрольне оповіщення резервістів. Про це розповів військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату полковник Олег Вінницький.

«Причин для паніки немає. До того ж, про мобілізацію ще поки що рано говорити. Наразі йде контрольне оповіщення резерву першої черги - це військовозобов’язані, які пройшли службу, набули досвіду та приписані до тих чи інших військових частин. Поки що, очікуємо директиви, розпорядження з Генштабу, після можна буде говорити про якісь конкретні дії, про кількість. З вчорашнього дня майже 50 добровольців прийшли самі до військкоматів і заявляють про те, що готові призиватися на службу», - розповів Олег Вінницький.

За його словами, подальші дії і заходи силових структур будуть залежити від ситуації, яка складатиметься. Їх визначатиме Рада оборони області, яка створена в 2014 році. Очолює цей орган Валерій Коровій.

«Будуть виклики - будемо реагувати. Станом на сьогодні ніяких обмежень в діяльності громадян області немає. Якщо буде необхідність, то обмеження будуть доведені до громадськості, поки що мови про те, що щось потрібно вводити немає», - сказав Олег Вінницький.

Саша Григоровська

27 листопада, 2018