Навколо зіркового вихованця вінницького футболу Циганкова розгортається вирій пристрастей

Новини Вінниці / Навколо зіркового вихованця вінницького футболу Циганкова розгортається вирій пристрастей

У підписанні контракту з вихованцем вінницького футболу та віце-капітаном київського «Динамо» Віктором Циганковим зацікавлені декілька європейських грандів. Але у столичній команді вважають, що 21-річна «зірка» щонайменше має дограти в Україні до кінця сезону.

У підписанні контракту з вихованцем вінницького футболу та віце-капітаном київського «Динамо» Віктором Циганковим зацікавлені декілька європейських грандів. Але у столичній команді вважають, що 21-річна «зірка» щонайменше має дограти в Україні до кінця сезону.

Віктор Циганков вважається одним з лідерів «Динамо» і доволі результативним хавбеком. Нещодавно спеціалізовані видання навипередки «сватали» вихованця вінницького футболу до клубів Німеччини та Італії. Озвучувались суми трансферу - від 16 до 20 мільйонів євро.

Так, німецький ресурс Sport.de наголошував на «предметном інтересі» від гранда Бундесліги. Німецькі джерела подають інформацію, що український журналіст Крижанівський прозоро натякнув, що найбільш конкретну, хоч і неофіційну, пропозицію сформулювала «Борусія» (Дортмунд). До цього клубу з «Динамо» раніше переходив «зірковий» Андрій Ярмоленко. Саме дортмундці нібито згодні викласти за Циганкова на стіл 16 мільйонів євро плюс бонуси, але клуб отримав відмову.

Італійське видання Calciomercato та низка сайтів, які спеціалізуються на новинах про «Рому», впевнені, що саме римський клуб претендує на колишнього вінничанина.

В українських ЗМІ тему переходу хлопця теж поширюють. Так, журналіст Ігор Циганик в авторській програмі на Football Hub заявив, що впевнений у тому, що «Динамо» пропонують 20 млн євро за трансфер Циганкова.

«Можливо, це пробна пропозиція, може ще будуть вестися переговори, але наскільки я розумію, у Віктора довгостроковий контракт із "Динамо". Питання, чи буде прийнято цю пропозицію», - резюмував журналіст.

Головний тренер київського клубу Анатолій Хацкевич звернувся до керівництва «Динамо» з проханням не «продавати» Циганкова. Про це повідомив генеральний директор клубу Резо Чохонелідзе в коментарі Teleradiostereo.

«Головний тренер команди Олександр Хацкевич сказав мені, що дуже розраховує на Віктора в майбутньому і попросив не відпускати його до кінця сезону», - цитує Чохонелідзе Sport Arena. 

Також Чохонелідзе прокоментував чутки про перехід спортсмена до «Роми».

«У понеділок я був у Ньоні на жеребкуванні Ліги Європи, де бачився з Франческо Тотті і Антоніо Темпестіллі, але вони ні про що мене не питали і нічого не говорили з цього приводу», - зазначив гендиректор.

На сьогоднішній день Циганков став однією з «зірок» столичного клубу. Без Віктора ж кияни втратять значно більше, ніж 16-20 млн. Так вважають фахівці. Він робить десь так 50-відсотковий внесок в атакувальну міць команди. Про це свідчить статистка: за 28 матчів сезону - 11 голів і 8 асистів. Загалом за «Динамо» в усіх турнірах колишній вінничанин забив 43 м'ячі. За результатами цього року він визнаний другим футболістом української прем’єр-ліги, поступившись першим місцем Марлосу з «Шахтаря».
 

Макс Мельник

21 грудня, 2018